Царят на клошарите в Пловдив плаши да се самозапали, ако му вземат кашоните

  • 24 ноември 2015 13:33

  • 3276
  • 4
Царят на клошарите в Пловдив плаши да се самозапали, ако му вземат кашоните
© Булфото

Царят на клошарите в Пловдив Душко Абаджиев е готов да пламне като факла, но да не се раздели с безценните си кашони със стара хартия, метални отпадъци и мебели втора употреба. Царството на Дитрих ІІ, както нарича себе си 53-годишният бездомник, е под открито небе на бул. "Васил Априлов", недалеч от сградата на Второ районно. В петък обаче той получил предупреждение от кметството на район "Централен" да освободи терена, пише "Марица".

Посрещнах новината с туба с бензин, разказва екшъна най-известният бездомник в Пловдив, който заплаши и миналата седмица със самоубийствен акт,след като багери и фадроми на "Чистота" тръгнаха да разчистват "царството му". Той отказва да приеме аргументите, че според изменения в законите няма право да складира кашоните в своето "царство". Аз съм от стар пловдивски род и никой не може да ме изсели от града на дедите ми, горещи се бездомникът. Разказва, че от 1967 година скита по улиците, когато родителите му се развели.

Прехранвам се от кошмаркета, тоест от това, което намеря покрай казаните с боклуци, признава Душко. Обмисля да напише книга за живота си, но твърди, че засега няма време, защото сагата е много дълга.

Последвайте канала на

3276 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2015.11.25 | 22:32

3
Значи на този човек от '67 няма кй да му обърне внимание, а за тумбите афгански манафи - по хиледарка на калпак. Еем ти и държавата.
Ку.рю

2015.11.25 | 22:33

4
Еми за него Европата не отпуска пари, няма еврофондове за "усвояване"...
Iliq

2015.11.25 | 22:32

2
клошар не се става по желание или удоволствие , когато и вие попаднете в сируация на безизходица ще разберете . Бил съм клошар 12 години защото ми отказваха работа макар че съм изпратен от бюрото по труда , а и в един от заводите в който ме приеха ми беше казано , че заплати се дават два пъти в годината - на Великден и на Коледа . А наема трябва да си плащам всеки месец , храна всеки ден , бях и студент - трябваха пари и за това . Бях клошар и събирах - хартия и желязо за да има от какво да взема пари само за хляб и мляко . Станах клошар за да не ида да крада или да убия някой за пари - защото като стойш една седмица гладен ти идват и такива мисли . Благодарение на изхвърления амбалаж аз оживявах всеки ден . Никаква помощ от фирмата " Социални грижи " . С уважение към Вас - Илия Илиев

2015.11.25 | 10:08

1
E ко? Нали всички през соца били нахранени, прибрани и работещи?

Добави коментар

Водещи новини