Общинските съветници от БСП във Видин са срещу поемането на нов дълг от общината

  • 24 ноември 2015 13:10

  • 2027
  • 1
Общинските съветници от БСП във Видин са срещу поемането на нов дълг от общината
©

Общинските съветници от БСП във Видин са срещу поемането на нов дълг от общината, която има наследени задължения близо 21 милиона лева. Това обявиха на пресконференция днес петимата общински съветници от БСП, цитирани от БТА.

На първото заседание на новия Общински съвет във Видин, което ще се състои утре, като първа точка е заложено поемането на нов дълг от 2 милиона лева. Бързината, с която е внесено това предложение и взетото решение за него без обществено обсъждане, е притеснително, каза Людмил Димитров, общински съветник от БСП. Според него предназначението на този дълг е да се изплатят средствата на 10 фирми, към които общината има неизплатени задължения.

От БСП ще настояват да се състои и обществено обсъждане за изразходването на средствата, които община Видин ще получи по ОП "Региони в растеж". Има информация, че близо половината от тях ще са за подмяна на настилката на площад "Бдинци", която на този етап не се нуждае от смяна, каза Димитър Велков - председател на младежката структура на БСП във Видин. Общинските съветници от БСП ще внесат предложение и да се отмени въведената "Синя зона" в центъра на града и да се направи нова организация на движението в централната градска част.

Последвайте канала на

2027 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Браво

2015.11.24 | 13:43

1
Браво най сетне разумни съветници ..иначе бутат яко за всеки кредит с които набутват общините

Добави коментар

Водещи новини