Подслушвали Касим Дал за готвено убийство на Местан (видео)

  • 24 ноември 2015 11:18

  • 4564
  • 0
Подслушвали Касим Дал за готвено убийство на Местан (видео)
© Булфото

Касим Дал е бил подслушван незаконно за готвено убийство на Лютви Местан, съобщи ген. Атанас Атанасов.

Той бе призован като свидетел по делото срещу Владимира Янева за друго незаконно подслушване - това по скандалната разработка „Червеи”.

Целият скандал около нерегламентираното подслушване и следене на централния полицейски регистър тръгна след интервю на ген. Атанасов. Тогава той заяви, че незаконно са подслушвани протестиращи. Сега се оказа, че Атанасов не е имал предвид „Червеи", а подслушването на Касим Дал, предаде репортер на novini.bg. Според него вече е доказано, че спрямо отцепника от ДПС незаконно са били прилагани СРС-та.

За Атанасов "Червеи" е "смешен скандал", тъй като се оказало, че материали от вътрешна проверка на МВР са били пратени до прокуратурата от тогавашния шеф на ведомството Веселин Вучков още на 8 декември. Прокуратурата обаче бездействала чак до момента, в който в общественото пространство разработката била свързана с изказването му.

"Прокуратурата направи всичко възможно да затвори устите на всички лица със следствена тайна, за да не може парламентарната комисия да направи проучване", каза още той.

Последвайте канала на

Десислава Станева
4564 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини