Телефонни измамници отмъкнаха пари от възрастни русенци

  • 24 ноември 2015 10:23

  • 1260
  • 0
Телефонни измамници отмъкнаха пари от възрастни русенци
© novini.bg

Две измами на възрастни мъж и жена от Русе са регистрирани вчера във Второ Районно управление-Русе, съобщиха от ОД на МВР-Русе. Мъжът и жената са дали сумите съответно 4 300 и 10 000 лв.

Вчера около 09:00 часа неизвестен позвънил на домашния телефонен на 78-годишен мъж в Русе, представил му се за лекар и по схемата за пострадал роднина, нуждаещ се от операция и лечение успял да го придума да даде сума пари. Дядото обяснил къде живее и по искане на мнимия лекар започнал да диктува номерата на банкнотите, които щял да предаде за операцията. След известно време пред апартамента му дошъл мъж, който се представил за служител от здравната каса, на когото русенецът предал сумата от 4 300 лева. В следобедните часове 78-годишният разбрал, че е измамен и сигнализирал в полицията.

В другия случай мъж е сигнализирал в полицията, че майка му е била измамена. Вчера около 14 часа на домашния телефон на 81-годишната жена се е получило обаждане от неизвестен мъж, който се представил за лекар и успял да я убеди, че синът й е пострадал при авария в трафопост и има нужда да му се направи операция, която ще струва 10 000 лв. Жената обяснила, че е трудно подвижна и не може да отиде в болницата, но «лекарят» обещал да изпрати човек от здравната каса в дома й, за да вземе парите. Така и станало, по-късно пред жилещето й се появил мъж, на когото жената предала сумата от 10 000 лв. Когато след това позвънила на сина си е разбрала за измамата.

По двата случая са започнати досъдебни производства.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1260 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини