Американска компания ще произвежда огромни хибридни дирижабли

  • 23 ноември 2015 16:54

  • 2503
  • 4
Американска компания ще произвежда огромни хибридни дирижабли
©

Гигантът Lockheed Martin е получил “зелена светлина” за построяването на огромен хибриден въздушен кораб, който ще дебютира през 2018 година, пише "Фокус", цитирайки MailOnline.

Федералната авиационна администрация на САЩ е одобрила сертификационния план на компанията. Lockheed посочва, че дирижабълът ще може да транспортира тежки товари до отдалечени дестинации, консумирайки значително по-малко гориво от конвенционалните летателни машини. Наред с това, той ще е в състояние да се приземява на всяка гладка повърхност, включително пясък, сняг и вода.

По-рано тази година Lockheed Martin представи хибридния дирижабъл LMH1 в сътрудничество с компанията Hybrid Enterprises. Напълненият предимно с хелий въздушен кораб ще може да носи 20 тона карго. Размерите му биха могли да се увеличат до тези на футболно игрище, като при това капацитетът му ще нарасне до 500 тона.

В дирижабъла LMH1, чийто прототип се разработва от две десетилетия, ще има място за двама пилота и до 19 пътника. Към момента изчисленията показват, че цената на производството му ще достигне приблизително 40 милиона долара. Lockheed и Федералната авиационна администрация работят заедно от над десет години, за да определят критериите за сертифициране на въздушен кораб за транспортни цели. Агенцията одобри критериите през 2013 година и оттогава компанията разработва проект на сертификационен план, описващ как тези критерии ще бъдат изпълнени.

Технологичният гигант се надява, че въздушният кораб ще промени начина, по който петролните и минодобивните компании пренасят оборудване до отдалечени региони без пътна инфраструктура като Северния ледовит океан. Дирижабълът би могъл да намери приложения и в отбраната. Базираната в Ню Йорк компания започна продажбите на хибридния въздушен кораб по-рано тази година и планира да достави първите функциониращи дирижабли през 2018 година.

Последвайте канала на

Novini.bg
2503 4

Коментари 4

Добави коментар
Авиатор

2015.11.28 | 07:05

1
Така е,след като Русия вече не ви дава двигатели за да летите в космоса,ще правите хвърчила и балони.

2015.11.28 | 07:06

4
германски авиационни технологии да сте чували цепелин руски екраноплан буран сикорски портативен хеликоптер стига с америрусфилиии науката е наука разузнаването копи пейст ноу хау патенти и прочиие 70 години български патент екранираща камофлажна материя не видими в инфрачервениятспектър представете си дирижабъл с подобна материя екран за по широк спектър компзитни материали карбон полимери няма да е лесен за откриване безшумен

2015.11.28 | 07:05

3
авиаторчето твойте рашки са два века назад
садок

2015.11.28 | 07:05

2
Не просто това е бъдещето и новите технологии с който в Русия още не са запознати но нормално за тях все пак това е Русия никога не е била напред с технологията като САЩ

Добави коментар

Водещи новини