Жулиета се сринала психически, след като разбрала, че детето ѝ умира (снимка)

  • 23 ноември 2015 14:30

  • 16034
  • 8
Жулиета се сринала психически, след като разбрала, че детето ѝ умира (снимка)
©

28-годишната Жулиета Тодорова, която се самоуби в ж.к. “Меден рудник“, след като е разбрала, че 7-годишното й дете е починало. 

Тя се е сринала психически през лятото, разказаха съседи на семейството, цитирани от "Флагман.Бг". От юли-август тя буквално изглеждала като призрак. Може би тогава е разбрала, че освен тежката детска церебрална парализа момченцето й страда и от тумор в мозъка. Постоянно се оплаквала на съседи, че малкият не се храни и не пие вода. „Опитвахме се да я успокояване. Не е казала на никой, че има и друго заболяване. Мислихме, че си въобразява“, разказа жена, която живее в блока на Жулиета.

28-годишната майка за последно е видяна да пазарува в павилион край блока си. Бутала инвалидната количка на детето си. Изказала съжаление, че времето е лошо и не става за разходки. Вероятно малко, след като се е прибрала в дома си, момченцето й е издъхнало. След това тя оставя две предсмъртни писма и се самоубива, скачайки от строящата се наблизо кооперация.

"Жулиета беше изключително борбена и отдадена на детето си, правеше всичко необходимо, за да се чувства то по-добре", разказва приятелка на 28-годишната жена, цитирана от "24 часа".

"Преди излизахме често, водехме децата си на разходки, Жулиета търсеше съвети, консултираше се, но напоследък се изолира и затвори, споделя приятелкат". За последно се видели в края на октомври на обучение за лични асистенти. Жулиета била видимо отслабнала. Тревожела се за всяка промяна в състоянието на малкия Пресиян, опасявала се, че не прави необходимото детето да е добре.

7-годишното момченце тази година било записано и в училището за деца със специални потребности. Няколко пъти при него идвал ресурсен учител.


Сн. flagman

Майката на Жулиета и бащата Пенчо били разделени от години. "Жулиета разчиташе основно на баща си, той се грижеше нищо да не липсва на нея и внука му", разказват съседи на семейството.

Отскоро младата жена имала и приятел, който също й помагал. С бащата на Пресиян се разделили след раждането на момченцето. Той не приел решението й да отглеждат болно дете.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
16034 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2016.02.26 | 17:12

8
Това дете трябва да бъде проверено дали наистина е умряло от естествена смърт или майка му му е помогнала. Така представена историята изглежда много драматична - докато истината - психически болна жена убива детето си, след което се самоубива, сигурно не би ви трогнала.
kiro

2016.02.26 | 17:12

7
Отдай почит, олигофрен!

2015.12.17 | 13:31

6
Ей това е престъпното в тази държава. Вместо да ви кажат истината, че са докарали жена до лудостта да убие детето си, след което да се самоубие - ви лъжат и измислят трагични истороийки в които НЕ ДЪРЖВАТА, а съдбата е виновна, че дала на детето освен паралич и тумор в главата. ПРЕСТЪПНА ПРАВОСЪДНА СИСТЕМА и МАЛОУМНИ ГРАЖДАНИ - изключително "добра" комбинация. Ще отдавам почит на убийца, ще ви Е.ба и малоумни.ците.
Петър

2015.11.27 | 22:22

4
Ако детето е било неизлечимо болно, с какво е виновна държавата, правителството, времето, демокрацията и т.н... Всичко зависи от нас, от решенията ни. Жената е знаела, че детето е неизлечимо болно, тя е решила да го гледа, нейно е и решението да се самоубие. Според мен самоубийството е грешка, защото: самоубийството е грях, ако е жива може да има друго дете, друг живот, друго семейство, оставя баща си сам, въпреки, че той се е грижел за нея и болното и дете.....кой сега ще се грижи за него? Бог да прости жената и детенцето, това е неин избор.

2015.11.27 | 22:23

5
Горките, жалко

2015.11.23 | 20:17

1
.....A NECHTO PO VUPROSA ZA PRITCHINITE ZA ZABOLYAVANIYATA VDETCHICATA-NYAMA NICHTO SKRITO.IMA OCHTE NEOTKRITO
dg

2015.11.25 | 13:51

3
Пиши на Български ве глупак
Христо

2015.11.24 | 16:07

2
Мършояди!

Добави коментар

Водещи новини