Безработни чистиха корита на реки

  • 23 ноември 2015 13:47

  • 836
  • 0
Безработни чистиха корита на реки
©

Безработни чистиха корита на 24 реки в Пернишко. За целта 57 регистрирани в Бюрото по труда бяха назначени с трудови договори за 4 месеца. Възнагражденията им бяха осигурени чрез защитен проект „Подкрепа за заетост" от Областна администрация – Перник. Те бяха разпределени в шестте общини на областта и със съдействието на кметовете на общини и населени места, които осигуриха технически средства за работата, почистиха рискови за наводнения участъци в дерета, край мостове и в поречието на реки в района.

Проектът отговори на необходимостта на областната управа да се погрижи за почистване на речни корита извън урбанизирани територии. За тази отговорност администрацията няма нито човешки, нито финансов ресурс, но с проекта стана възможно да изпълни задълженията си, коментираха от администрацията.

С усвоените 125 хил. лв. за заплати на наетите е свършена важна и полезна работа, която може да се види, заяви областният управител д-р Александър Александров при отчитане на проекта. Общо 720 хил. лв. са усвоени чрез защитени 6 проекта от администрацията на пернишкия губернатор.

Последвайте канала на

836 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини