За втори ден в Брюксел е в сила максимално ниво на тревога

  • 22 ноември 2015 12:05

  • 1742
  • 1
За втори ден в Брюксел е в сила максимално ниво на тревога
© Getty Images/Guliver

За втори ден в Брюксел и района около белгийската столица е в сила максимално ниво на тревога, метрото е спряло, пазарите са затворени, а полицаи и военни обикалят улиците в издирване на заподозрени, свързани с атентатите в Париж от 13 ноември, предаде Франс прес.

Става дума за няколко заподозрени, ето защо ние сме съсредоточили толкова сили и средства, каза вчера вечерта белгийският министър на вътрешните работи Ян Янбон.

Следим обстановката минута по минута, добави той и подчерта, че съществува реална заплаха, но властите влагат всички сили денонощно, за да се справят с нея. Степента на тревога ще бъде намалена, когато заплахата намалее, добави министърът.

По-късно днес властите ще направят нова оценка на ситуацията, а след това ще има заседание на Националния съвет по сигурността с участието на белгийския премиер Шарл Мишел. На него ще се обсъжда въпросът дали да се отвори метрото. Затварянето му беше невиждана мярка. Преди по време на засилване на нивото на тревога метрото на Брюксел продължаваше да работи.

На съвета за сигурност ще се обсъжда и какво ще се прави с училищата, магазините и културните обекти, пише БТА.

Паралелно с това продължава издирването на Салах Абдеслам, който изигра роля в нападенията в Париж. Белгийската преса го определя като заподозрян номер едно. Той остава неоткриваем девет дни след нападенията. Според двама души, които са му помогнали след атаките, той е отпътувал от Париж за Белгия. Двамата помагачи бяха арестувани.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1742 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.11.22 | 16:18

1
Защо бе хора мислите и живеете така накриво, всичко е толкова просто, защо си усложнявате живота....

Добави коментар

Водещи новини