Пречиствателна станция замърсява река Малки Искър

  • 20 ноември 2015 14:57

  • 1836
  • 1
Пречиствателна станция замърсява река Малки Искър
©

Проверка от Регионална инспекция по опазване на околната среда е установила замърсяване на река Малки Искър.

Проверката е направена по сигнал и е установила, че от тръба на територията на локална пречиствателна станция за отпадъчни води на "Евроледър" ЕАД е осъществено нерегламентирано заустване на непречистени отпадъчни води, с което е допуснато замърсяване водите на р. Малък Искър.

Взета е водна проба за физикохимичен анализ от тръбата и е направен експресен анализ на място, при което са измерени следните характеристики: рН = 10,26; t = 10,7 ºС; О2 = 0,3 mg/l ; % насит. с О2 = 2,8 %; ел. пров. = 8990 µs/sm.

Взетата водна проба е предадена за физикохимичен анализ на лаборатория. Резултатите ще бъдат своевременно предоставени на РИОСВ - София за предприемане на административни мерки съгласно екологичното законодателство.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1836 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Дончо Дочев - гр.Етрополе

2015.11.22 | 16:29

1
За разлика от многознаещите писатели, аз съм читател, но от мястото на събитието. Искам да задам един въпрос на знаещите: Проверихте ли замърсяването на реката на 1-2 км. по-нагоре от Евроледър ЕАД, защото ако проверите, ще установите, че водата е "почти питейна", няма нищо от областта на флората и фауната... Разваля ли се запъртък?!?

Добави коментар

Водещи новини