Париж прати спецченгета в Мали. САЩ - командоси (обновена)

  • 20 ноември 2015 13:57

  • 3635
  • 1
Париж прати спецченгета в Мали. САЩ - командоси (обновена)
© gettyimages

Около 50 елитни френски полицаи отлетяха от Франция за столицата на Мали – Бамако, предаде Би Би Си.

Днес в главния град на африканската страна десетина членове на свързаната със световната терористична мрежа "Ал Кайда" групировка "Ансар ал Дин" ("Бойци на религията") превзеха хотел от световна верига в столицата на африканската страна – Бамако и към този етап похитените са около 70, а жертвите са най-малко девет. По данни на британската медийна корпорация част от екстремистите са говорили и на английски език. Заради инцидента президентът на Мали – Ибрахим Бубакар Кейта - прекъсна посещението си в Чад.

По този повод френският външен министър Лоран Фабиюс заяви, че Париж оказва разузнавателна и логистична подкрепа на силите за сигурност в бившата си колония. Той също изрази готовността на страната си да предприеме всякакви други мерки за освобождаване на похитените.

Вътрешният министър на Мали – Салиф Траоре заяви, че никой от престъпниците няма да се спаси.

По-късно Си Ен Ен съобщи, че САЩ са изпратили в Бамако подразделения на силите за бързо реагиране.  Американският Държавен департамент проверява информацията дали в хотела има граждани на САЩ, каза представителят на дипломатическата централа на Вашингтон Джон Кърби.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
3635 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Ба Ха Ха

2015.11.21 | 12:37

1
Ако са като тия къде кацнаха в нивите какъв бой ги чака

Добави коментар

Водещи новини