Топджигитът на Варна дължи над 9000 лева от глоби на КАТ

  • 19 ноември 2015 16:27

  • 3898
  • 1
Топджигитът на Варна дължи над 9000 лева от глоби на КАТ
© Булфото

Мъж на 33 години е най-големият длъжник на варненската Пътна полиция. Той дължи 9240 лева от неплатени актове и фишове, съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Топдлъжникът е бил санкциониран за драстични нарушения като шофиране без книжка, след употреба на алкохол, без сключена задължителна застраховка „Гражданска отговорност" и други. Това е единственият длъжник на варненския КАТ с неплатени глоби за над 5000 лева. Отнемането на книжката е най-малкото, с което прегрешилият шофьор може да се размине, съобщава Дарик.

Практиката на КАТ е след 30 дни, ако нарушителят не си е платил, санкцията да потегли към данъчните за принудително събиране. За длъжниците с актове към МВР в размер над 5 000 лв., публичните изпълнители на НАП директно пристъпват към налагането на запори, изземване на моторни превозни средства и публична продажба.

Физически лица, които имат непогасени задължения в общ размер до 5 000 лв. към КАТ и другите органи на МВР, получават обаждане от данъчните. Невнасянето на публичните задължения в 14-дневен срок след позвъняването може да доведе до налагането на обезпечителни мерки и стартиране на процедура за принудително събиране на дълговете.

Един от най-често използваните способи за събиране на дългове е налагането на запор върху заплатата на длъжника или на притежаваните от него моторни превозни средства и продаването им на търг. От НАП уверяват, че ако в двуседмичния срок след позвъняването постъпи плащане, няма да се пристъпва към продажба на имуществото на длъжника.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3898 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Taurus

2015.12.17 | 00:07

1
Бой, а след това с цел превъзпитание пандиз и обща килия с баш мъжелюбците!!! На 33 годинки все пак ще е е още стегнат изотзадзе. На тия, които са му позволили да е на свобода до този момент- същата участ.

Добави коментар

Водещи новини