Очарователни мебели от палети за уютна спалня

  • 19 ноември 2015 11:27

  • 27733
  • 0
Очарователни мебели от палети за уютна спалня
©

Палетите вече успешно са се трансформирали от обикновен материал за пренасяне на товар в незаменим интериорен акцент. През последните години те успяха да докажат, че заслужават да са част от всеки модерен дом, благодарение на уютната атмосфера, която създават и финансовата си достъпност.

Днес ще ви дадем идеи как да включите дървените елементи и в обзавеждането на спалнята. Повечето от нещата можете да изработите сами, но ако не се чувствате сигурни в своята сръчност, обърнете се към професионалисти.

Ефектно и евтино - спалня от палети

Леглото е мебел, от която няма как да се лишим, но понякога цените ѝ са наистина неоправдано високи. Ситуацията обаче коренно се променя, ако се спрете на спалня, изцяло изработена от палети. Предимствата са наистина много - цената ще е поне 3 пъти по-ниска от тази в магазините, материалът е изключително здрав и устойчив, а на всичкото отгоре изглежда страхотно. Сглобете своята основа, която ще влезе и в ролята на подматрачна рамка, и поставете матрак. Винаги можете да боядисате палетите с обикновена боя за дърво - така ще се сдобиете с комфортно легло, изработено по ваш вкус, което ще бъде и своеобразен цветен акцент в цялата стая.

Вижте още: Как да си направим стена от палети

Табла над леглото за рустик акцент

Тук вариантите за действие са наистина много. Можете да подредите гредите вертикално или хоризонтално, преплетени, с различна големина. За да е издържана вашата табла в автентичен рустик стил, оставете дървото максимално естествено, добавяйки само малко лак. Развихрете въображението си и украсете с дребни детайли - напишете нещо с красив ръкописен шрифт или нарисувайте флорални мотиви.

Очарователно огледало за стената

Ако искате първо да се упражнявате в изработката на различни мебели от палети, най-добре започнете със стенно огледало. Вземете няколко дървени плоскости и ги съединете посредством 2 малки летви, разположени по ширина от задната страна. След това внимателно прикрепете огледалото и го поставете на стената срещу леглото.

Симпатични нощни шкафчета

Нощните шкафчета са от онези мебели, които не се използват особено често, но за сметка на това покупката им се отразява сериозно на бюджета. Затова ви съветваме да заложите на ръчно направени нощни шкафчета от палети. Можете да сглобите цял куб, оставяйки ъглите с няколко градуса разминаване един от друг, за да получите по-интересна визия.

Вижте още: Как да си направим поставка за вино от палети

Красива масичка или поднос за закуска

Кой не би искал да изпие сутрешното си кафе на подобен поднос, носещ спокойствието на някоя планинска хижа? За щастие, тази задача е съвсем елементарна, стига да имате малко свободно време и много желание. Ако добавите колелца вместо крачета, можете да се похвалите и с малка масичка, на която да оставяте различни вещи.

Убедихте ли се в практичността и артистичния дух, които носят мебелите от палети? Ако и вие искате да разнообразите спалнята си с някоя от показаните идеи, можете да се доверите на майсторите, регистрирани в MaistorPlus, за изпълнението на проекта. Направете безплатна заявка и сравнете различните оферти, които ще получите от професионалистите, както и препоръки от техни предишни клиенти.

Последвайте канала на

27733 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини