Корнелия Нинова: През 2016 г. хората ще продължат да обедняват

  • 19 ноември 2015 07:59

  • 2471
  • 3
Корнелия Нинова: През 2016 г. хората ще продължат да обедняват
©

Бюджетите на една държава не правят реформи. Те създават предпоставки за това. Това не е най-оптималния бюджет и ние разбираме това, но действителността е такава. Критиките срещу бюджета са неоправдани. Определено има увеличаване на средствата в няколко сектора.

Това каза пред камерите на БНТ депутатът от ГЕРБ Диана Йорданова. Заедно с нея гости бяха колегите й Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за от БСП-Лява България и Димитър Танев от Реформаторския блок. Те коментираха темата за Бюджет 2016. Пенсионната реформа започва да работи и това ще спомогне за увеличаването на доходите на пенсионерите. Сега отпускаме и коледни добавки на най-бедните възрастни хора. Бюджет 2016 ще доведе до стабилност на страната, каза още Йорданова.

Пенсионната реформа не дава резултат и положителен ефект, опонира й Нинова. Ние оценяваме тази реформа като негативна и нереална. С Бюджет 2016 хората ще продължат да обедняват. Това се дължи на новите данъци, поскъпването на винетките, по-високите осигуровки, замразяването на доходите, дефицитът е над 2%, държавата има нов дълг от 5 млрд. Народът ще обеднява и ще го разбера още през февруари месец догодина, категорична беше тя.

Бюджет 2016 е бюджет на стабилност и на растеж, каза Танев. Икономиката започва да изсветлява постепенно и то без да се увеличават основните данъци. Изключително важно е ние да харчим толкова, колкото изкарваме. Първата стъпка за това ще бъде направена през 2016 година, обясни той.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2471 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Джани

2015.11.24 | 20:19

3
Не е нужно да си свръх компетентен, че да не разбереш, че това, което казва Корнелия Нинова е абсолютна истина. От това правителство не може да очакваме да ни се осигури по-добър живот. Тяхната основна политика е да ни ограбят до макс и не можем да отречем, че успешно се справят.
Искра Цветкова Горна Оряховица

2015.11.19 | 13:28

2
Тая на кой ги говори тия неща? За 26 години половината преминаха под ръководството на червените боклуци! И колко забогатяхме тогава?

2015.11.19 | 13:26

1
Те тези не струват,но и вас ви видяхме....една година управлявахте с полицейски кордон.Защо ли?

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини