Холандия обмисля създаване на мини-Шенген (обновена)

  • 18 ноември 2015 15:00

  • 4264
  • 6
Холандия обмисля създаване на мини-Шенген (обновена)
©

Холандските власти обмислят възможността за създаване на нова зона за граничен контрол в сътрудничество с неголяма група страни, която да функционира подобно на Шенгенската зона, съобщи ТАСС, като се позова на телевизия Ер Те Ел.

Правителството вече е провело някои обсъждания по този въпрос. Предвижда се външната граница на новата зона да бъде охранявана, а за да се предотврати влизане на кандидати за убежище без паспорти, се планира да бъде въведен паспортен контрол. Предполага се, че в новата зона ще участват Белгия, Холандия, Люксембург, Германия и Австрия.

Холандия ще засили контрола върху пристигащите на нейна територия кандидати за убежище, заяви в писмо до парламента министър-председателят Марк Рюте, съобщи ТАСС. "Мерките за регистриране и идентифициране на бежанци, пристигащи в Холандия, ще бъдат засилени в най-близко време", отбелязва Рюте в писмото.

По-конкретно се предвижда всички кандидати за убежище и техните лични вещи да бъдат претърсвани. Освен това от всички бежанци ще се вземат биометрични данни, а полицията ще има право да проверява мобилните телефони и таблетите на пристигналите хора.
"Допълнителни мерки се планираха и по-рано, но сега те ще бъдат приведени в действие по-бързо заради терористичните актове в Париж", заяви Рюте.

Според него нивото на терористична заплаха в Холандия продължава да е "значително" и няма основание за повишаването му до "критично", защото няма конкретни данни, че на нейна територия могат да бъдат извършени атентати. По думите му "не е установена пряка връзка между терористите в Париж и групи от радикални ислямисти в Холандия", пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4264 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2015.11.24 | 00:04

6
Затваряйте се и си ги дръжте там! Нито вие ни трябвате, нито чернилките ви!
бойко педала

2015.11.24 | 00:04

4
Тия холандски педерунгели се изживяват за еманацията на света. Не се виждат , какви урунгели са и , че на хора не приличат.

2015.11.24 | 00:04

5
Църнилките ще им подобрят генофона!
1

2015.11.24 | 00:03

3
БРАВО !!! СКОРО ЩЕ СЕ МОЛЯТ ЗА БЪЛГАРСКА ВИЗА !
Мими

2015.11.24 | 00:03

2
Това е краят на Евросъюза!!! И Германия ли? Нали ги поканиха, сега ще се заградят в лагер!

2015.11.24 | 00:03

1
Т'ва трЕбваше да се направи като беше време! Сега е изтървана работа, няма оправяне....

Добави коментар

Водещи новини