Бюджет 2016 - разпределение по най-добрия начин или запълване на дупки

  • 18 ноември 2015 08:26

  • 2391
  • 4
Бюджет 2016 - разпределение по най-добрия начин или запълване на дупки
©

Разпределение по най-добрия начин или запълване на дупки е бюджетът, който ще гласуват управляващите, коментираха в сутрешния блок на бТВ Таско Ерменков от БСП, Диана Йорданова от ГЕРБ, независимият депутат Велизар Енчев и Емил Димитров-Ревизоро от ПФ.

„С орязване нещата не стават, отбеляза Ерменков от столетницата по повод реформата в сектор „Сигурност“. Това не са привилегии, а компенсации, уточни той и подчерта: „Това го направиха без дори да влязат в диалог с тях (с полицаите, б.р.)“.

Това, което се опитват да правят с бюджета на държавата, е да се събират пари от тези, които ги нямат – и за казаните, и за данък „Уикенд“, възмути се той.

„Това не са били мерки, обявени след изборите“, контрира го обаче зам.-председателката на бюджетната комисия Диана Йорданова.

„Изключително невярно твърдение, което се върти из публичното пространство“, определи тя обвиненията, че реформите влизат в сила непосредствено след изборите, на които ГЕРБ спечели обещаващо почти всички области и общини.

„Всичко това бе обявено като намерение още през септември месец. На 13 октомври, седмица преди изборите, законопроектът беше внесен в НС“, изрична бе Йорданова.

„Вие бяхте принудени да капитулирате, иначе щяхте да бъдете пометени от този полицейски бунт. За опорочените избори отговорност носи администрацията“, обърна се към управляващите и Велизар Енчев.

„За 1 млрд., взет от „лошото“ управлението на Пламен Орешарски, хората на Бойко Борисов поискаха вот на недоверие, а правителството на Борисов взе 16 млрд. лева“, припомни той.

„Донякъде съм съгласен в г-н Велизар Енчев. По отношение на сектор „Сигурност“ - за 25 млн. не си заслужаваше да влизаме в такъв спор. Парите ще бъдат дадени в този обем, в който трябва да са“, отбеляза от своя страна Емил Димитров-Ревизоро.

Последвайте канала на

2391 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Веселин Василев

2015.11.28 | 09:51

4
Като смятам ще ми вдигнат пенсията със 7.50 лв.Ура - три кутии цигари на черно.
Рони

2015.11.28 | 09:51

3
Не го ли е срам? Защо не намали своята заплата или той не се храни със свинско?
Фори

2015.11.28 | 09:50

2
Крадци! Орязват бюджета, за да запълнят дупките от собствените си кражби!

2015.11.18 | 09:30

1
NECHTO V SOCIALNATA SVERA VETCHE TCHUHME ZA EVROPEISKITE PROEKTI NARODA SE SRIVA.SIGURNO I VIE NOSITE SURCA

Добави коментар

Водещи новини