От МЗ спряха плащанията към Фонда за лечение на деца

  • 17 ноември 2015 15:43

  • 2027
  • 0
От МЗ спряха плащанията към Фонда за лечение на деца
©

Има известно забавяне в изплащането на парите на Фонда за лечение на деца от страна на Министерство на здравеопазването, а причината за това е в чиновническа немарливост, но не от страна на ведомството. Това съобщи зам.-здравния министър д-р Бойко Пенков на извънреден брифинг в МЗ.

Думите му са в отговор на твърдения на членове на обществения съвет на Фонда за лечение на деца, според които ведомството съзнателно не изплаща на фонда нужни за лечение на децата средства, в рамките на 1,7 млн. лв. Д-р Пенков уточни, че парите тази сутрин са били преведени и в най-скоро време фондът ще си ги получи.

Забавянето на парите се е случило заради забавени протоколи от страна на фонда, които по думите на Пенков са задължителни при превеждането на средства.

В тази връзка Министерството на здравеопазването има готовност да извърши конкретните плащания, както винаги досега го е правило, веднага след като Център "Фонд за лечение на деца" представи изрядна документация - протоколи от заседанията на Обществения съвет и решения на директора на фонда, увери заместник-министърът на здравеопазването Бойко Пенков на среща вчера с Красимира Величкова и Десислава Хурмузова, членове на Обществения съвет към фонда.

От министерството уточняват, че протоколите и решенията на директора са изискани от МЗ с официално писмо още на 19 октомври, последвано от напомнително писмо от 12 ноември. Освен това заместник-министърът е съобщил, че министерството ще инициира среща между Националната здравноосигурителна каса, МЗ и Обществения съвет към фонда, на която да бъдат обсъдени заплащането на имплантите, редът за издаване на формуляр S2 и др., посочват от МЗ. 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2027 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини