Откриха почетно консулство на Индонезия във Варна (снимки)

  • 17 ноември 2015 15:32

  • 1890
  • 0
Откриха почетно консулство на Индонезия във Варна (снимки)
© Булфото

България не се рекламира в Индонезия като туристическа дестинация, каза днес във Варна посланикът на азиатската страна у нас Бунян Саптомо.

По думите му това е една от причините броят на неговите сънародници, посетили нашата държава, да е по-малко от 1 000 души годишно. Другата причина е, че за да дойдат в България, те трябва да имат виза, допълни дипломатът.

Той уточни, че броят на българите, които посещават родината му, е значително по-голям - между 3 и 4 хиляди души всяка година. Посланикът допълни, че от два месеца Индонезия е премахнала визите за жители на ЕС, предаде БТА.

Стокооборотът между България и Индонезия нараства всяка година с над 12 на сто, каза още дипломатът. Той уточни, че нашата страна внася основно кафе, какао, палмово масло, облекла и мебели, а експортът към родината му е селскостопански стоки - най-вече тютюн и кориандър и различни машини.

Посланик Саптомо откри днес във Варна офис на новото почетно консулство на Индонезия. Визитата му бе свързана и с приключване на мандата му и отпътуването му от страната.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1890 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини