Със 186 гласа може да бъде избран ректор на СУ

  • 17 ноември 2015 11:54

  • 1018
  • 0
Със 186 гласа може да бъде избран ректор на СУ
© Novini.bg

В 10.30 часа днес или един час от началото на заседанието на Общото събрание на Софийския университет "Св. Климент Охридски" са се регистрирали 370 членове от общо 400-те членове на Общото събрание на СУ. Това съобщи доц. Румяна КолароваРумяна Коларова Доц. д-р Румяна Коларова е родена на 10 юни 1956 г. в София. Румяна Коларова е университетски от Философския факултет на СУ, която беше избрана за председател на мандатната комисия.

Тя обясни, че 17 от неприсъстващите днес членове на Общото събрание са в командировка, в отпуск или са в болнични, а 13 души не са дошли да се регистрират за участие в заседанието. След като до един час от началото на Общото събрание на СУ са се регистрирали 370 членове, то това означава, че със 186 гласа може да бъде избран ректор, обясни доц. Коларова. Тя отбеляза, че по този начин се фиксира кворумът и повече не се повишава, предаде БТА.

Все още не е започнал мандатният отчет на сегашния ректор на СУ проф. Иван Илчев. След него се очаква програмите си да представят двамата кандидати за ректорския пост - професорите Анастас Герджиков и Тони Спасов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1018 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини