Славчо Велков: Европа може да се ислямизира толкова, колкото тя самата позволи

  • 15 ноември 2015 08:19

  • 4011
  • 3
Славчо Велков: Европа може да се ислямизира толкова, колкото тя самата позволи
©

Преките участници в този мега терористичен акт са няколко групи. Тези, които са установени в концертната зала са четири човека. Освен атентаторите има и такива, които помагат за атаката, което предполага не по-малко от 8-9. Тези, които са събирали информация плюс тези, които са ръководели акцията стават много. Това каза експертът по сигурността Славчо Велков в ефира на БТВ.

Експертът не допуска възможността цел на атаките да е бил френският президент. Той се аргументира с това, че стадионът е бил атакуван отвън. Според него това е било за да се отвлече вниманието. "Целта на тероризма е да има колкото се може повече жертви и те са го постигнали в концертната зала. В случая най-важен е мотивът на терористите"

"За да стане България цел на терористите, тя трябва да е привлякла вниманието им с нещо". Велков цитира експерти по национална сигурност, които смятат, че страната ни би могла да е такава цел, но не е техен приоритет. "Ако бяха ударили Франсоа ОландФрансоа Оланд  Франсоа Жерар Жорж Оланд - Френски политик и президент от  2012 г. Франсоа Оланд е роден на 12 терористите щяха да обърнат Европа наопаки. Ако търсим мотивите за атентата, които започват след нападението над издателството на "Шарли Ебдо". Тогава  те обявиха атентаторите за мъченици и се заканиха да отмъстят за тях".

"В същото време Франция е основен източник за снабдяване с терористи в Сирия. Няма застраховани страни срещу съвременния тероризъм, заплахата е реална, но би могъл да се минимизира риска от такива. На територията на Европа ИД води хибридна войн за умовете и сърцата на хората. За година и малко ИД са разпространили над 1,6 млн. пропагандни клипа, които са привлекли много младежи на страната на джихадистите. Дори френските експерти по сигурността признаха, че една не малка част от този контингент, който отива в Сирия и после се връща, остава извън контрола на службите. На глобално ниво проблемът може да се предотврати с мащабна атака, както това се случи с "Ал Кайда", смята Славчо Велков.

Смятам, че Европа може да се ислямизира толкова, колкото тя сама позволи, завърши експертът

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4011 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2015.11.19 | 09:27

3
Смърт на исляма! Свобода на Европа!
Българин

2015.11.19 | 09:27

2
Най-голям ислям има в Германия,там турците са над 8000000.
miroslav

2015.11.17 | 14:30

1
evropa ve4e se e islqmizirala.....dovolno i pre.....

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини