Българин във Франция: Атаките в Париж са удар срещу западното общество

  • 14 ноември 2015 11:51

  • 2014
  • 4
Българин във Франция: Атаките в Париж са удар срещу западното общество
© gettyimages

Акцията е мислена да удари символите на една цивилизация, на едно общество, което има своя начин на живот, който се отхвърля в момента.

Това коментира пред Дарик българинът Стефан Манов, сътрудник на радиото в Тулуза, който от години живее във Франция. „Атаките в Париж са мислени така, че не да погубят 100 или 200 души, а да ударят символите на една цивилизация, на едно общество, чийто начин на живот се отхвърля. След удара през януари срещу свободната преса, трагедията от последната нощ е удар срещу западното общество”, заяви той.

Манов разказа още, че тази сутрин във Франция се наблюдава спокойствие, „едно отрезвяване и решимост, че тероризмът не може да ни победи”. „Животът продължава и може би в това е силата на нашите западни демокрации”, коментира още той. Информациите за жертвите и пострадалите след кървавите атаки все още са противоречиви. Посочва се, че до момента най-малко 129 души са загинали, над 200 са ранени, 80 от които са в тежко състояние.

Манов разказа, че френските медии все още, говорят за извършителите като за „потенциални терористи”. И въпреки че се появи официално съобщение от Ислямска държава, в което тя поема отговорност за атентата, френските власти, все още не коментират темата категорично.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2014 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
маймуната

2015.11.14 | 21:35

4
Къде си Бжежински?Къде си маймуно Меркел?Къде си маймуно Буш?
анонимен

2015.11.14 | 16:47

3
Ще се убедите сами в безсилието на радетелите на измислените евроценности.Западното общество много отдавна живее в свой измислен свят.
мда.....

2015.11.14 | 14:06

2
Ей,френски курви,вие десетилетия нанасяте удари в/й древни цивилизации и държави в близкият исток,заедно със демократите от САЩ,Англия,Германия и Израел.

2015.11.14 | 13:25

1
Здравеи човеко от западното общество.Искам да знаеш че тези същите първо нанесоха доста по тежки удари по сирииското общество.Но ти ги проспа някаде из западните си медии.

Добави коментар

Водещи новини