Административният съд назначи математическа експертиза по делото за избор на кмет на Добрич

  • 13 ноември 2015 21:06

  • 1655
  • 0
Административният съд назначи математическа експертиза по делото за избор на кмет на Добрич
© Булфото

Математическа експертиза назначи Административният съд в Добрич по делото, образувано по жалба на ГЕРБ срещу резултатите от избора на кмет.

Тя трябва да прецени дали установените разминавания в броя на недействителните бюлетини от първия и втория тур би се отразил на изборния резултат. Експертизата ще бъде представена на следващото заседание по делото на 24 ноември, съобщи председателят на съда Красимира Иванова, цитирана от БТА. В продължение на два дни съдът извърши повторно преброяване на недействителните бюлетини от първия и втория тур на избора за кмет на Добрич.

Процесът бе образуван по жалба на ГЕРБ срещу решението на ОИК от 2 ноември 2015 г., с което се обявява резултатът от произведения на 1 ноември балотаж, който бе спечелен от кандидата на Реформаторския блок Йордан Йорданов с 50.61 на сто от вота срещу кандидата на ГЕРБ Детелина Николова, за която гласуваха 49.39 на сто от избирателите. Твърди се, че има нарушение на изборните процедури, които може да са рефлектирали върху изборния резултат. Разликата, с която Йорданов спечели кметското място е 283 гласа.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1655 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини