Ядливи моливи и перящи се флумастери, представиха на детски празник в Първомай

  • 12 ноември 2015 13:58

  • 1295
  • 0
Ядливи моливи и перящи се флумастери, представиха на детски празник в Първомай
© gettyimages (архив)

Моливи, пастели, водни бои, флумастери и тебешири, които са абсолютно безвредни при поглъщане и се перат на 30 градуса, представи на детски празник в Първомай австрийска фирма, съобщиха днес от пресцентъра на общината.

Повече от 300 деца взеха участие в тържеството, което се проведе в читалище "Св. Св. Кирил и Методий" в Първомай.
Целта е да развием у децата творческото мислене и потенциал, коментираха организаторите. Всички деца, независимо от уменията си, обичат да рисуват и чрез картините си те изразяват своите чувства, отношението си към заобикалящия свят и своите познания за него.
"Ние винаги сме подкрепяли подобни инициативи", каза кметът на общината Ангел Папазов, цитиран от БТА. По думите му художествените конкурси са трайна тенденция в община Първомай.

Радвам се, че родителите също са доволни, каза Папазов допълни, че поговорката "който пее, зло не мисли" в Първомай вече е "който рисува, зло не мисли". Малчуганите от детските градини и училищата в общината получиха всичко необходимо, за да нарисуват най-красивата картина. Стойността на предоставените материали е за над 5000 лева. Най-атрактивните, оригинални и интересни рисунки бяха наградени. Естествено всички деца получиха подаръци, като за първенците те бяха специални. Много музика и настроение, забавни игри и състезания съпътстваха празника.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1295 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини