ВМРО оспорва резултатите за избор на общински съветници във Велико Търново

  • 10 ноември 2015 14:14

  • 1203
  • 0
ВМРО оспорва резултатите за избор на общински съветници във Велико Търново
© Булфото

ВМРО оспорва резултатите за избор на общински съветници във Велико Търново, съобщи на пресконференция в пресклуба на БТА областният председател на партията доц. Милен Михов.

По думите на общинския председател на партията Николай Цонев е подадена жалба в Административния съд, по която е образувано дело.

От ВМРО настояват повторно да бъдат преброени недействителните бюлетини, които за общината са 3500 и да бъде проверено защо има разминаване в идентификационните номера на протоколите, които са предоставени като копия на представителите на партиите и тези, качени в сайта на ЦИК.

Според Цонев е спорен и въпросът дали са отчитани правилно преференциите.

От ВМРО изразиха съмнение, че чрез недействителните бюлетини се редуцират резултати на определени партии. Изчисленията показват, че 31 гласа не достигат, за да бъде спечелен трети мандат за ВМРО в общинския съвет, посочи Михов.

Ако се докаже, че има грешно отчитане на гласове, са възможни две хипотези - провеждане на нов избор за общински съветници или преизчисляване на изборните резултати. В момента са назначени три вещи лица, които проверяват изборните книжа, отбеляза адвокат Кирил Станчев.

Съдът трябва да излезе със становище по казуса в двумесечен срок.

Последвайте канала на

1203 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини