Повторно ще броят бюлетините в айтоското село Карагеоргиево

  • 10 ноември 2015 12:22

  • 1496
  • 0
Повторно ще броят бюлетините в айтоското село Карагеоргиево
© Булфото

Бургаският административен съд разреши повторно броене на бюлетините в айтоското село Карагеоргиево. Искането бе на Ружди Хасан, председател на Общинския съвет на ДПС в Айтос.

За кмет на село Карагеоргиево с 393 действителни гласа е обявен Кязим Ибрям, издигнат от ГЕРБ. Комисията е отчела за другия кандидат Зюмбюл Мехмед 357 гласа. Той е издигнат от ДПС.

В жалбата на Ружди Хасан е посочено, че в протоколите от две секции в селото невярно са отчетени недействителните бюлетини при избора на кмет на селото.

В откритото съдебно заседание в Административния съд се явиха жалбоподателят Ружди Хасан, ответникът на ОИК-Айтос беше представен от председателят Ивайла Гаджерукова и Живко Бойчев, член на комисията. Присъстваха и заинтересованите страни - избраният кмет Кязим Ибрям от ГЕРБ и претендентът от ДПС Зюмбюл Мехмед. В присъствието на страните по делото днес съдът пристъпи към броене на бюлетините от двете секционни избирателни комисии /СИК/. При повторното изброяване на изборните книжа в едната секция бяха установени 174 действителни бюлетини за кандидата на ГЕРБ Кязим Ибрям и 174 действителни бюлетини за кандидатът на ДПС Зюмбюл Ахмед. Броят на недействителните бюлетини в тази СИК е 32 . От тях 8 са за кандидата на ГЕРБ, 5 за ДПС и 19 общо за двамата. Във втората секция съдът преброи 218 действителни гласа за Кязим Ибрям и за Зюмбюл Ахмед -181. Недействителните бюлетини са 19.

Според процесуалният защитник на жалбоподателя в протокола от едната секция има разминавания макар и малки с този на ОИК, в частта за недействителни и действителни гласове.

Съдът намери, че делото е изяснено и го обяви за решаване. Съдебният акт ще бъде изготвен в законния срок.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1496 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини