Съдят 46 мафиоти и политици за присвояване на милиони евро в Рим

  • 05 ноември 2015 16:39

  • 2016
  • 1
Съдят 46 мафиоти и политици за присвояване на милиони евро в Рим
© gettyimages

46 мафиоти и политици застанаха пред съд в Рим, предаде Би Би Си.

Подсъдимите ще отговарят за създаването и участието в престъпна мрежа, чрез която са източили няколко стотици милиони евро от хазната на италианската столица. Организацията е била водена от едноокия неофашист и гангстер Масимо Карминати от затвор в Парма. В групата са участвали също и Лука Грамацио, местен лидер на партията на бившия премиер Силвио БерлускониСилвио БерлускониСилвио Берлускони - италиански политик и предприемач, собственик на ФК Милан. Роден в Милано на 29 "Напред, Италия!", шефът на лявоцентристката Демократическа партия, от която е излъчен сегашният министър-председател Матео РенциМатео Ренци Матео Ренци италиански политик. Ренци е роден на 11 януари 1975 г. във Флоренция. Задръшва - Мирко Корати, както и неговият съпартиец и водач на организацията в близката област Остия - Андреа Тасоне. Политиците са обвинени в прикриване на мафиотите.

Гангстерите са източили огромните суми от хазната, предназначени за събиране и управление на отпадъците, както и за изграждане на центрове за настаняване на бежанци. Двама от помощниците на Карминати - Салваторе Буци и Рикардо Бруджа са обвинени и в рекет. Бруджа е член на забранената крайнодясна групировка "Въоръжена революционна клетка", отговорна за кървавия атентат на гарата в Болоня през 1980 г., при който загиват 85 души.

Делото, което е най-голямото след операцията "Чисти ръце", започнал през 1992 г. се провежда в бункер. Очаква се процесът да приключи до края на лятото.

Медията припомня как в края на октомври 2015 г. бившият кмет на Рим – Иняцио Марино – подаде оставка заради корупция.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2016 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.11.14 | 18:04

1
а във Булгаристан кога ще осъдят депутатите а ?????????????

Добави коментар

Водещи новини