Полицаите ни изглеждат като клошари, заяви проф. Иванов

  • 05 ноември 2015 08:51

  • 4352
  • 7
Полицаите ни изглеждат като клошари, заяви проф. Иванов
©

Трябва да си зададем въпроса защо полицията не си върши работата, така както се очаква от нея?

Това заяви в сутрешния блок на бТВ преподавателят по Национална сигурност проф. Димитър Иванов по повод недоволството в сектор „Сигурност“.

Трябва да се вземат спешни мерки, да се стопира ситуацията, да се върнат двете страни на изходна позиция и да се започне отначало. Няма права страна в случая, и двете страни носят отговорност за стигането до този конфликт, категоричен бе Иванов.

За 25 години в МВР има 20 министри, 17 главни секретари и по 1 млрд. на година похарчени пари. Представете си огромен финансов ресурс, управляван безотговорно от 17-20 екипа. Аз мисля, че може да им се потърси отговорност на ръководствата на МВР за безстопанственост, продължи Иванов.

Сутрешен развод не се прави, ами те затова изглеждат като клошари. Аз съм сигурен, че Бойко Борисов е на тяхна страна, защото са колеги, добави той.

„8 години МВР се управлява от Цветан Цветанов и Бойко Борисов – полицаи. Аз съм сигурен, че те обичат тези колеги. Но как се промениха тези неща, да се заплашва системата? Ами, ако стане нещо, какво? Ще викаме войски на НАТО ли? Не може така!“, възмути се професорът.

„Системата за сигурност е система и министър Бъчварова е социолог, тя знае, че към системата трябва да се подхожда поетапно и прави изявления, които наливат масло. „Аз не съм доволна от системата“. Ама какво е това, вие носите отговорност за системата!“, отбеляза птоф. Иванов.

Той поясни, че възнагражденията на полицаите, не са привилегия, а част от трудовото законодателство.
„Тези пари на него (на полицая, б.р.) му се полагат. Те са за лоши трудови условия, за нерегламентиран трудов процес и всички други несгоди. Тези пари са част от заплатата, те не са привилегии. Това е практика световна. Това е практика в армията на САЩ, в армията на ЕС, в армията на Руската федерация“, каза преподавателят по Национална сигурност.

За пари не трябва да се говори изобщо, сега трябва да се говори за организация, т.е. за реформа, подчерта проф. Димитър Иванов.

Последвайте канала на

4352 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2015.11.09 | 18:02

7
Обществото ли е длъжник на полицията или полицията е длъжник на обществото.. Отговорът на този въпрос е отговор на всичко
1

2015.11.09 | 18:02

6
Клошар си ти ! Тъп ,,професор'' ! МРЪСНИК !

2015.11.09 | 18:02

5
Да въртят геврека или да продават картофи на Женския!Жените и дъщерите им на ОколовръстнотоТъртеите вън!

2015.11.09 | 18:01

4
Те са цигани,турци и далавераджии от заложните къщи и чейнджовете,още и с трудов стаж и пенсия.Всички на улицата ,да изпукат от глад!

2015.11.09 | 18:01

3
Кой транзитира и охранява афганските маймуни и ги настанява в необитаеми имоти срещу злато и евро?Аз ли?Уволнете ги до крак!

2015.11.09 | 18:00

2
Не сия вършат щото структурата на МВР се сляла в едно с престъпните групировки!
Гюрга Пинджурова

2015.11.09 | 18:00

1
Уж " бившият" шеф на Шесто Управление на ДС Димитър Иванов - Гестапото вече е ПРОФЕСОР ?!?!? Не може да бъде... сънувам ли... Господи, смили се над клета България.

Добави коментар

Водещи новини