"Дънди Прешъс Металс Крумовград" ЕАД ще търси метални полезни изкопаеми близо до Крумовгра

  • 28 октомври 2015 12:23

  • 3072
  • 0
"Дънди Прешъс Металс Крумовград" ЕАД ще търси метални полезни изкопаеми близо до Крумовгра
© Булфото

Правителството предостави на "Европът 2005" ООД концесия за добив на строителни материали - андезити, от находището "Чешмата". Кариерата се намира в землището на с. Въгларово, община Хасково, съобщават от пресцентъра на кабинета.

С 15 години се удължава концесионният договор за добив на въглища от находището "Пернишки въглищен басейн". Концесионерът "Мини открит въгледобив" ЕАД мотивира искането си за удължаване на срока на концесията с наличието на остатъчно геоложки запаси от въглища, които иначе ще останат в находището и след изтичане на договора. Очакваното концесионно плащане за целия срок на продължаването на договора е около 5,3 млн. лева.

Одобрено беше и издаването на четири разрешения за проучване на възможностите за добив на подземни богатства. "Дънди Прешъс Металс Крумовград" ЕАД ще търси и проучва метални полезни изкопаеми в площта "Елхово", разположена в землищата на села от общините Крумовград и Кирково.

За срок три години "Ник Индъстри" ООД ще проучва неметални полезни изкопаеми - индустриални минерали, в площта "Индже", разположена в землищeто на две села в общините Венец и Каолиново.  Строителни материали ще бъдат проучвани в срок една година от три дружества. "Интерпром" ЕООД ще разработва площите "Раяновци" и "Пролазница", разположени в землищата на едноименните села в община Белоградчик. "Запрянови-03" ООД ще проучва строителни материали в площта "Чайкъра-2", община Пловдив.
Минимум 31 500 лв. ще вложи "Мл-Консулт-2009" ЕООД в проучването на строителни материали в площта "Феникс", разположена в землището на гр. Искър, област Плевен.

Последвайте канала на

3072 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини