Съветът на ректорите осъди действията на Сидеров

  • 27 октомври 2015 13:00

  • 1657
  • 4
Съветът на ректорите осъди действията на Сидеров
© Булфото

По повод нахлуването на народния представител Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа и на група народни представители от ПГ на "Атака" в сградата на Националната академия за театрално и филмово изкуство /НАТФИЗ/, извършено на 25 октомври, Съветът на ректорите изпрати отворено писмо до председателя на 43-ото Народно събрание Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23, до главния прокурор Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в и до министъра на вътрешните работи Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св.. Това съобщиха от Софийския университет "Св. Климент Охридски".

Ректорът на Софийския университет проф. Иван Илчев, като член на Съвета на ректорите на висшите училища в България, категорично подкрепя изложената позиция.

Отвореното протестно писмо е подписано от председателя на Съвета на ректорите акад. Ваньо Митев и в него се казва, че Съветът на ректорите на висшите училища в България осъжда остро нахлуването на народния представител Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа и на група народни представители от ПГ на "Атака" в сградата на НАТФИЗ, извършено на 25 октомври вечерта.

Търсената от Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа саморазправа със студенти на НАТФИЗ и проявената за втори път, в рамките на три дни агресия на територията на Академията, са грубо и недопустимо посегателство срещу академичната автономия на висшето училище и срещу всички морално-етични ценности, принципи и правила, от които се ръководи едно демократично общество, за каквото считаме българското, се посочва в писмото.

В него Съветът на ректорите изразява пълната си подкрепа и се солидаризира с всички действия на ректора на НАТФИЗ проф. Любомир Халачев, предприети за овладяване на създалата се скандална ситуация.

Съветът на ректорите на висшите училища, като изразява възмущението и негодуванието на цялата българска академична общност от поведението на народния представител Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа и на неговите придружители при нахлуването в НАТФИЗ, призовава Народното събрание, прокуратурата и органите на МВР да положат всички усилия за изясняване на обстоятелствата по случая и да предприемат спешни мерки за наказване на виновните лица.

Убедени сме, че гражданското общество в България ще прояви нетърпимост и непримиримост към всички форми на агресия и насилствени действия, потъпкващи академичния дух, мисията и автономията на висшите училища, заявяват ректорите.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1657 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2015.10.27 | 21:16

4
OSTAVI DEZATA NI NA SPOKOISTVIE PRODAJNIKO. HAIDE V BALSHOI TEATAR PYTIN DA TE GLEDA.

2015.10.27 | 21:15

3
MALKO TI ESHE URODLIVO PRODAJNO PSE. HAIDE PRI DASHA I PASH V SIIR GAD PRODAJNA.

2015.10.27 | 21:13

2
Като не търпите агресия защо се радвате, че удариха Сидеров, това не е ли агресия? В НАТФИЗ от своя страна пък Сидеров никого не е ударил. А отделно (е)ректорите защо не писаха така възмутено на Цацаров, когато всякаква сган окупираше факултетите на СУ, като голяма част от окупаторите не бяха изобщо студенти!?
maika ti

2015.10.27 | 18:07

1
MN. pozdravi na maika ti

Добави коментар

Водещи новини