Цацаров поиска имунитета на кандидат за общински съветник и кандидат за кмет

  • 23 октомври 2015 15:35

  • 1829
  • 2
Цацаров поиска имунитета на кандидат за общински съветник и кандидат за кмет
©

Днес, 23.10.2015 г. главният прокурор Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в внесе две искания за снемане имунитета на Ахмед Емин – кандидат за общински съветник за община Бургас и Димитър Орехов - кандидат за кмет на община Първомай, съобщиха от Прокуратурата.

На 20.10.2015 г. Районна прокуратура Бургас е образувала досъдебно производство за купуване на гласове - престъпление против политическите права на гражданите.

От събраните в хода на разследването доказателства е установено, че Ахмед Емин – кандидат за общински съветник в община Бургас е извършил престъпление по чл. 167 ал.5 вр. с ал.2 вр. с ч. 26 ал.1 от НК – на 16.10.2015 г. в с. Извор, обл. Бургас при условията на продължавано престъпление е предложил на шест лица имотна облага, за да упражнят избирателното си право в полза на партията, от чиято листа е кандидат за общински съветник за община Бургас.

На 16.10.2015 г. пастор от Евангелската църква посетил с. Извор, обл. Бургас и дарил на шест лица в тежко материално положение по една печка за отопление. По време на предаването на дарението присъствал и Ахмд Емин, който обещал на същите лица, че ако гласуват в полза на политическата партия, от която е издигнат за кандидат за общински съветник, ще им даде и по една пералня. Подчертал също кой е номера на бюлетината и ги мотивирал да гласуват с нея на местните избори и в негова полза.

Ахмед Емин е регистриран с решение на ОИК Бургас от 21.09.2015г. като кандидат за общински съветник за община Бургас.

На 22.10.2015 г. Районна прокуратура гр. Първомай е образувала досъдебно производство срещу неизвестен извършител за престъпление по чл. 354а, ал. 3, т. 1 от НК - за това, че на 21.10.2015 г. в село Татарево, област Пловдив, без надлежно разрешително, държи високорискови наркотични вещества.

В хода на разследването по досъдебното производство са събрани доказателства уличаващи Димитър Орехов като извършител на престъплението. При извършено претърсване в имота на Орехов в с.Татарево и в оранжерия, намираща се в двора на къщата му, в оранжерията са открити и иззети оставени да се изсушават 36 броя канабис/марихуана. Установено е че в оранжерията е имало и електрически вентилатор, подпомагащ сушенето.

Димитър Орехов, е регистриран като кандидат за кмет на село Татарево, област Пловдив.

От деня на регистрацията си като кандидати за общински съветник и за кмет Ахмед Емин и Димитър Орехов се ползват с имунитет – срещу тях не може да бъде възбудено наказателно преследване без разрешение на ЦИК.

Незабавно е уведомен главният прокурор, който внесе мотивирани искания до Централната избирателна комисия за даване на разрешение Ахмед Емин и Димитър Орехов да бъдат задържани и привлечени като обвиняеми за извършените от тях престъпления.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1829 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.10.24 | 18:26

2
Цацаров ,какво стана с мешерето на ББ срещу журналиската Вероника от Нова телевизия .
....

2015.10.23 | 16:48

1
Гъци, гъци, гъци, гъци.......

Добави коментар

Водещи новини