ГРАО отпечата и предаде списъците за гласуване в неделя

  • 22 октомври 2015 12:40

  • 959
  • 0
ГРАО отпечата и предаде списъците за гласуване в неделя
© Булфото (архив)

Главната дирекция "Гражданска регистрация и административно обслужване" /ГД ГРАО/ отпечата и предаде на областните управи избирателните списъци за гласуване на предстоящите на 25 октомври избори за общински съветници и за кметове и за произвеждането на национален референдум.

Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Избирателните списъци за общински съветници и за кметове съдържат в част I имената на 6 363 238 избиратели, а в част II - на 523 избиратели. Броят на заличените лица от избирателните списъци за местните избори е 534 144.

Избирателните списъци за националния референдум съдържат имената на 6 885 893 гласоподаватели. Броят на заличените от избирателните списъци за националния референдум е 16 755.

Избирателите, подали искане за гласуване по настоящ адрес за изборите за общински съветници и за кметове, са 137 455, а за националния референдум - 102 950.

В списъците са включени всички български граждани, които отговарят на условията, регламентирани в ИК и в Закона за пряко участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление.

Всички български граждани могат да проверят номера на избирателната секция и мястото на гласуване за избори за общински съветници и кметове и национален референдум чрез стационарен или мобилен телефон на номер 0800 1 4726 /0800 1 GRAO/, който е безплатен за цялата страна, или през Интернет на адрес https://grao.bg/elections/, се посочва в съобщението.

Справка може да бъде получена и чрез изпращане на SMS на номер 18429. Номерът е единен и за трите мобилни оператора. Цената e 25 стотинки без ДДС, като в текста на SMS се изписват единствено десетте цифри на ЕГН. Системата връща SMS с номера и адреса на избирателната секция за изборите за общински съветници и кметове и за националния референдум за въведения ЕГН.

Последвайте канала на

959 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини