Скандал пред Община Радомир - ще има ли бежански център или не?

  • 22 октомври 2015 07:45

  • 2896
  • 3
Скандал пред Община Радомир - ще има ли бежански център или не?
©

Хората нямат никакво основание за притеснение вследствие на слуховете. Изобщо не е ставало въпрос да има бежански център.

Така временно изпълняващият длъжността кмет на Радомир Любка Димитрова успокои гражданите си, които за днес в 17:30 часа са инициирали протест, за да покажат несъгласието си в Община Радомир да бъдат приемани бежанци. Те са против бившото военно поделение в града да бъде превръщано в бежански център.


Любка Димитрова, кмет на Радомир
 

Десетки хора обаче се събраха още тази сутрин пред сградата на общината, за да изразят безпокойството си от случващото се. Тя бяха издигнали плакати, сред които „97 години Радомирска република“ и „Радомир на радомирци“.

От 2003 до 2014 година поделението се разграбва, има палежи и грабежи, обясни кметицата.

Думите й обаче разпалиха напрежението сред насъбралите се.
„Ние тука не сме да защитаваме собствеността на поделението, ние сме дошли, за да се погрижим за спокойствието на семействата си. Тука бяха най-старите казарми на Балканите, всички са запалени“, категоричен бе жител на Радомир.

„Нека не даваме връх на емоциите си“, призова обаче градоначалникът Димитрова.

„Ето информацията, в която машините на мъжа ви разрушават поделенията“, нападнаха я обаче хората.

Кметицата от своя страна се закани да потърси съдебна отговорност за казаното.

Последвайте канала на

2896 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
прави са!

2015.10.23 | 22:58

3
Прави са хората!!! Аман от тези араби!!! Кметовете са едни крадци, цялта им рода граби! Ненаядоха се! Бойко искаме ограда и армия на границата!

2015.10.23 | 11:46

2
Тотален разпад. Вместо цялата държава да скочи срещу вараврите, хората по места си защитават домовете. Не се ли чувстваме отговорни и граждани на цяла БГ,за да я защитим?

2015.10.23 | 10:42

1
Не само Радомир - готвят България за бежански център на Европа, за съжаление.....Запада ще подбере, подбере, па останалите ще ни пробута на нас!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини