Британец помете двама пешеходци в русенско село, загина 77-годишен мъж

  • 21 октомври 2015 11:21

  • 1464
  • 0
Британец помете двама пешеходци в русенско село, загина 77-годишен мъж
© Булфото

77-годишен пешеходец загина, жена е в болница след пътен инцидент в русенското село Сваленик, съобщиха от ОД на МВР-Русе.

Вчера около 20:10 часа село Сваленик, на ул. Иван Вазов пред дом №13, в условията на облачно време, мокра пътна настилка, през тъмната част на денонощието и при слаб дъжд е настъпил пътен инцидент, при който кола е блъснала пешеходци. Служителите от Районно управление – Две могили изпратени на местопроизшествието са установили, че лек автомобил “Мерцедес”, управляван от 62-годишния Е.Д., постоянно пребиваващ в страната британски гражданин, при движение от центъра на с. Сваленик в посока с. Червен, със скорост несъобразена с пътната обстановка, блъска движещите се вдясно по посока на движението пешеходци - 77-годишния Г.Г. и 55-годишната Р.Г., двамата от с. Сваленик.

В резултат на удара на място е загинал мъжът, а жената е пострадала и е настанена под наблюдение в неврохирургията на МБАЛ - Русе, с охлузни рани и натъртвания, без опасност за живота.

Пробата за алкохол на водача е била отрицателна. Случаят се изяснява от Районно управление – Две могили, образувано е досъдебно производство.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1464 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини