Дядо Николай анатемоса обожателката си по време на литургия

  • 20 октомври 2015 21:04

  • 7452
  • 5
Дядо Николай анатемоса обожателката си по време на литургия
© Булфото

"Лишавам я, с властта, която Бог ми е дал, от Свето причастие и постановявам - никой в Пловдивска епархия да не дръзва да я причести, докато не се разкае за сквернословията и безсрамието си. Вън от храма". Това извика от амвона на църквата "Св. Иван Рилски" пловдивският митрополит Николай, докато отслужваше празнична литургия в деня за почит на Свети Иван Рилски Чудотворец, съобщава „Труд”.

Гневът му се стоварил срещу божията рабиня Румяна Демирева, която преди доста време се прочу с мерака си да се омъжи за него и да го дари със син.

Дядо Николай я призова незабавно да напусне, за да не смущава молитвата на свещенослужителите със скверното си присъствие. Влюбената жена не се трогна от грубостта на обекта на любовта си, дори пожела да се изкаже, но с това ядоса високопреосвещентството още повече. Той обясни, че й налага духовна епитемия за вразумление, за опомняне и за спасение.

Последвайте канала на

Novini.bg
7452 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2015.10.22 | 17:34

5
Тая новина е за шоу със заглавие Мераци :))
Justice

2015.10.22 | 17:34

4
Абе този дядо Николай, е абсолютно олицетворение на омерзената ни религиозна школа, всеки помни баба Гуси и "монасите" около него. С прискърбие го припомням. Такива лица нямат право да са в църквите - говоря за този Николай! Неговото поведение ме отвръщава - как си позволява да гони хора от Божии храм? Кой е той? Той не е по-голям от който и да е човек, напротив - трябва да покаже смиреност и любвеобилност, както и човешка реакция и да прикани тази жена, която има симпатии към него да се смири и да не пречи на литургията или церемонията. Ама чак да я анатемосва, кълне и гони от храма, този е голям грешник, поведението му е престъпление, аз нямам никакъв респект към този човек, той не е нищо повече. Не е специален. Не е наместник на Бог. Не се нуждая от него за да "говоря" с Бог. Но тъй като заема ключов пост в БПЦ имам право да го коментирам и да се възмотя. Да си се качва там на последния модел Мерцедес или Ауди, да си носи Ролекса и да си разправа кръчмарските претенции на село, в гората - където му е мястото. Безсрамник!

2015.10.22 | 17:34

3
Dqtkata obarnal rezbata

2015.10.22 | 17:34

1
Вие знете ли, разликата между Монах и обикновен свещенни?
Иван

2015.10.22 | 17:34

2
Знам я

Добави коментар

Водещи новини