БДЖ осигури карти за безплатно пътуване на деца в неравностойно положение

  • 19 октомври 2015 13:22

  • 1855
  • 0
БДЖ осигури карти за безплатно пътуване на деца в неравностойно положение
© Булфото

За трета поредна година "Холдинг БДЖ" ЕАД осигури карти за безплатно пътуване с влак на деца в неравностойно положение /деца сираци, деца с един родител, деца от многодетни семейства/, учещи в Спортното училище "Георги Бенковски" във Варна, съобщават от пресслужбата на превозвача.

От БДЖ допълват, че през учебната 2015-2016 г. пет от възпитаниците на Спортното училище в морския град, които са на възраст между 15 и 18 години, ще имат възможност да ходят редовно на училище и на тренировки.

Децата са родом от Русе, Каспичан, Търговище и Царевци и освен че през годината ще имат редовен достъп до училище, те ще могат и да се прибират по своите родни места при биологичните си близки и роднини.

Безплатните карти за пътуване с влак на петте деца в неравностойно положение са осигурени от ръководството на "Холдинг БДЖ" ЕАД след постъпила молба от страна на Националното сдружение на сираците в България /НССБ/.

"Националното сдружение на сираците в България сме благодарни за активната и навременна помощ, оказана от ръководството на "Холдинг БДЖ" ЕАД, което винаги е подкрепяло инициативите за социална адаптация и интеграция на децата в неравностойно положение", заяви председателят на НССБ, Слави Михайлов, цитиран в съобщението.

Последвайте канала на

1855 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини