Париж ще има две наклонени кули

  • 13 октомври 2015 21:37

  • 2103
  • 0
Париж ще има две наклонени кули
©

Париж е на път да се прочуе с поредната нестандартна конструкция, след като градските власти издадоха разрешение за строителството на нова сграда, съставена от две асиметрични наклонени кули, пише dnevnik.bg.

Проектът Tours Duo е на световноизвестния френски архитект Жан Нувел. Едната кула ще е на 39 етажа и с височина от 180 м, а втората ще бъде на 27 етажа и ще достига 122 м височина. Те ще бъдат изградени в 13-и район на града, на югозапад от централната част, и се очаква да бъдат готови през 2020 г. Общата им стойност се оценява на 500-600 млн. евро. Инвеститор в проекта е Ivanhoe Cambridge.

Новата сграда
ще се ползва главно за офис помещения, но в нея ще има също хотел, ресторант, зала, фитнес, магазини и зелени тераси. Изграждането й е част от по-голям проект за обновяването на квартала.

Разрешението за издигането на двете кули идва само няколко месеца след като градските власти дадоха разрешение за строителството на небостъргач-пирамида, който ще е първият построен за последните 40 години във френската столица.

За момента най-високата сграда в Париж е 225 м, като в града има общо 17 сгради над 150 м височина. Новата сграда ще бъде третата по височина конструкция след Айфеловата кула (324 метра, включително антената) и кулата Монпарнас (210 метра).

Последвайте канала на

Novini.bg
2103 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини