Даниел Вълчев: Трябват много по-сериозни и радикални промени в съдебната система

  • 13 октомври 2015 17:41

  • 1928
  • 1
Даниел Вълчев: Трябват много по-сериозни и радикални промени в съдебната система
© Булфото

Ако искаш нещо да получиш от обществото, то ти трябва да направиш нещо за него. Образованието в България до 16 годишна възраст е задължително, каза проф. Даниел Вълчев в ефира на бТВ.

Съществуват политици, които се подкрепят от ексцентрично поведение, това не е българско откритие, коментира скандала с Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа той. Имунитетът на депутатите е доста ограничен и той може лесно да бъде отнет. Имаме проблем в нашето правосъдие. Много често справедливостта идва толкова късно, че човек се пита дали това е справедливо, категоричен е Вълчев.

Много неща се промениха в българската съдебна система, с готвените промени сега ще настъпят много малки подобрения, смята проф. Вълчев. Създават се твърде големи очаквания в обществото, което е опасно. Трябват много по-сериозни и радикални промени, категоричен е Вълчев.

Ние вървим гордо към поредна конституционна промяна, но с това ще решим много малък проблем. Не разбирам защо няма нито един законопроект за подобряване на съдебната система. Нужно е лидерство за промяната в съдебната система, завърши Вълчев.

Последвайте канала на

1928 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.10.14 | 11:29

1
трябват не по сериозни, ами революционни промени изобщо в политиката и управляването на страната...

Добави коментар

Водещи новини