Рапъри искат легализиране на марихуаната (видео)

  • 13 октомври 2015 16:19

  • 2814
  • 5
Рапъри искат легализиране на марихуаната (видео)
©

След тригодишна пауза рап лейбъла Ghetto Productions се връща към активна музикална дейност. Новият им проект се казва “Легализация” и носи послание насочено към управляващите, а именно да се направят законодателни стъпки към либерализиране на режима относно употребата на марихуана.

Рапърите привеждат за пример, че към облекчен режим в Европа са страни като Португалия, Холандия, Чехия, Щвейцария, Австрия, Белгия, Норвегия, Финландия. В световен мащаб Израел, Ямайка, Бразилия, Канада, Мексико и Чили декриминализираха, а Уругвай напълно легализира марихуаната. Три щата в САЩ също разрешиха свободната продажба, а в 20 се продава медицинска марихуана.

“Обвиняваме директно министъра на здравеопазването Петър Москов, че отказва да постави въпроса за декриминализирането на медицинската марихуана в България на дневен ред. С тези си действия той отнема правото на пациентите да изберат начините, по които да провеждат своето лечение или да облекчават болките си. Тези качества на конопа са доказани в много страни, сред които и Израел, която от години го прилага в медицината”

Съвсем отделно стои и въпроса за така наречената употреба на марихуана за удоволствие. Дори и тук законодателството в десетки страни е решило този проблем, като е премахнала наказателната отговорност върху потребителите на марихуана. Заменянето на наказателната отговорност с административна глоба е едно от основните неща, за който Петър Петков известен като Ghettoman говори:

“Не може да получиш ефективна присъда за 2 цигари марихуана, а заради това, че си убил човек на пътя, докато караш пиян, да се разминеш с условна присъда! България е на трето място в света по смъртни случай на глава от населението в следствие на катастрофи, но вместо усилията на държавата да са насочени към справяне с тази ужасна статистика, МВР гони тинейджъри по парковете за 1 цигара. По-лошото е, че вече има и осъдени граждани, които са използвали марихуаната за облекчаване на болките си, а не за удоволствие. И докато това се случва сме свидетели на огромна статистика свързана с престъпления, вследствие на алкохол, не само по пътя, но и домашно насилие. Държавата трябва да се бори с алкохолизма на българина,  а не с употребата на марихуана. От пушене не е умрял никой, но от алкохол стотици хиляди на година ритат камбаната.”

От Ghetto Productions са на мнение, че и подетата от депутата Велизар Енчев кампания за декриминализация има за цел не да реши проблема, а да облагодетелства фармацевтичната индустрия.

“Слушахме го много внимателно и изводите, които си направихме бяха, че той се опитва да прокара скъпоструващото лекарство Сативекс, а не реално да се бори за декриминализация и въвеждане на медицинска марихуана.”

За всички останали, които са на мнение, че марихуаната е врата към твърдите наркотици от Ghetto Productions ги приканват да се образоват по темата и да престанат да се подават на манипулации.

Последвайте канала на

Novini.bg
2814 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
gadove

2017.04.20 | 20:38

5
tia sa parazitite ot natfiz kude lejat prosnati po protestite
Pffff

2017.04.20 | 20:38

4
Измет долна наркоманска .

2017.04.20 | 18:12

2
баща ми се лекува от рак, бяха го отписали оше преди месец, но човека благодарение на маслото от коноп, още радва не само нас, но и внуците си! Да го вкарат в затвора заради това че иска да живее а?

2017.04.20 | 18:12

3
Това не е от конопа малоумник, а от спирането на лекарствата за лечение от рак, които са пълни отрови.

2015.10.14 | 11:54

1
абсолютно е прав!

Добави коментар

Водещи новини