Институтът за български език при БАН организира международна конференция по лексикография и лексикол

  • 13 октомври 2015 15:54

  • 1210
  • 1
Институтът за български език при БАН организира международна конференция по лексикография и лексикол
©

Институтът за български език "Проф. Л. Андрейчин" при БАН на 15 и 16 октомври организира Седмата международна конференция по лексикография и лексикология "Лексикографията в началото на XXI век". Това съобщи пресцентърът на БАН.

На конференцията доклади ще представят преподаватели и учени от Софийския университет, Пловдивския университет и от Великотърновския университет, от Института за български език и от Кирило-Методиевския център, както и от специализирани висши учебни заведения от София, Варна, Русе, Благоевград и Бургас. Във форума ще участват и представители от 30 научни центъра от Русия, Украйна, Полша, Чехия, Словакия, Сърбия, Македония, Хърватия, Германия, Унгария, Турция и Узбекистан.

На конференцията ще бъдат дискутирани актуални въпроси на славянската и европейската лексикография, на лексикологията и фразеологията, съобщава БТА. 

Последвайте канала на

1210 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Ивайло Бъчваров

2015.10.13 | 16:49

1
Абе все си питам какво общо имаме ние българите са славянските народи. Български ли говориме? Приличат ни езиците. А защо е така? Ние не сме ли дошли на балканите от друго място на планетата. Някой да ми обясни моля.

Добави коментар

Водещи новини