Продават жилище на "Напоителни системи" в Пловдив

  • 13 октомври 2015 13:14

  • 1757
  • 0
Продават жилище на "Напоителни системи" в Пловдив
© Novini.bg

Правителството даде съгласието си да бъде продаден имот, собственост на "Напоителни системи" ЕАД, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

Жилището е с площ 61 кв. м и се намира на ул."Лотос" 1-А в Пловдив. То ще бъде продадено на наемателя му - дългогодишен служител на "Напоителни системи", на цена 33 389 лв. без ДДС, каквато е данъчната оценка на апартамента.

С получената от продажбата сума ще бъде увеличена ликвидността в дружеството, а и то ще се освободи от неоперативен имот и свързаните с поддръжката му разходи.

Кабинетът даде на общините Болярово и Мъглиж правото да ползват имоти - частна държавна собственост за административните нужди на местната власт.

Община Болярово ще ползва зала и помощно помещение към нея в сградата на ул. "9-ти септември" 3 в града, а община Мъглиж - трети етаж от сградата на ул. "Трети март" 32 в града.

Правителството прие и решение за отчуждаване на част от имот - частна собственост, за реконструкцията на съществуващи електропроводи, част от цялостния проект за реконструкция и електрификация на железопътната линия Димитровград - Свиленград. Теренът се намират в землището на с. Преславец.

Процедурата се финансира от Национална компания "Железопътна инфраструктура", която следва да уведоми собствениците за решението на Министерския съвет. То може да бъде обжалвано по реда на Административнопроцесуалния кодекс в 14-дневен срок от съобщаването му.

Последвайте канала на

1757 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини