МВР ще отказва визи при подозрения за тероризъм

  • 13 октомври 2015 09:32

  • 1146
  • 1
МВР ще отказва визи при подозрения за тероризъм
© Novini.bg

МВР да може да отказва визи дори само заради подозрения в съпричастност към терористична организация или дейност, предвиждат промени в Закона за чужденците, пуснати за обществено обсъждане.

В момента виза може да се откаже, ако чужденецът може да застраши националната сигурност. Новите текстове са свързани с опитите да се преустанови преминаването през България на хора, свързани с "Ислямска държава". Този пропуск в законодателството беше често критикуван от западните експерти, а страната ни беше сочена като вход на джихадистите към Европа. Ще бъде отказвана виза и при данни за трафик на хора, докато сега е само за извършващи търговия с хора, пише "Сега".

Новите текстове променят изискванията и за даване на разрешение за продължително пребиваване на чужденци. Ако те осъществяват търговска дейност в България, трябва задължително да отворят най-малко 10 работни места на пълно работно време за срока на пребиваване. Освен това в резултат на тази дейност през предходната календарна година трябва да са платени данъци в размер на не по-малко от 250 000 лв. Изискванията липсват сега и има възможност да се наемат хора за жълти стотинки и така чужденецът да вземе разрешение за дългосрочно пребиваване, става ясно от мотивите на проекта.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1146 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.10.13 | 10:05

1
Малииии,ама озобще не им давайте бе хора. Кви сте вие малоумни бе? Малеее и България ли ще стане Германия N2...??? Стига вече,прекалявате,Бойко бойкоооо и ти си измамник и лъжец и боклук като Меркел

Добави коментар

Водещи новини