Хванаха мъж и жена от София, измамили 76-годишна баба

  • 12 октомври 2015 16:21

  • 1727
  • 1
Хванаха мъж и жена от София, измамили 76-годишна баба
© Novini.bg

Двама души от София са задържани за телефонна измама на 76-годишна жена от санданското село Поленица, съобщи пресцентърът на Областната дирекция /ОД/ на МВР - Благоевград.

Около 1.30 часа на 10 октомври в Районното управление на полицията в Сандански е получен сигнал от 76-годишна жена от с. Поленица. Тя съобщила, че час преди това на домашен телефон е получила обаждане, при което й е съобщено, че дъщеря й е допуснала пътнотранспортно произшествие и е необходима парична сума за гаранцията й. Жената предала около 1000 лв. на непознати за нея мъж и жена. В резултат на предприетото назабавно издирване полицейски служители от Сандански са задържали със заповед за 24 часа Х. В. /43/ и А. К. /26/, и двамата от София. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 209, ал.1 от Наказателния кодекс, информират от ОД на МВР.

Жертва на телефонна измама е станала и 83-годишна жена от Благоевград. Тя е съобщила в полицията в неделя, че през същия ден около 18.00 часа след обаждане на домашен телефон й е поискана парична сума за купени климатици от неин роднина, който в момента е извън страната. Жената предала на две непознати за нея лица около 1500 лева.

От ОД на МВР - Благоевград, призовават гражданите за повишено внимание и проява на мнителност по отношение на лица, които чрез телефонно обаждане ги въвеждат в заблуждение с цел получаване на парични суми, и да сигнализират веднага на тел. 112 в подобни случаи.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1727 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Пламен

2015.10.12 | 22:03

1
Знам как да намалеят тел.измами!трябва да забият на кол една циганска тиква на площада

Добави коментар

Водещи новини