Куклен спектакъл за бебета играят в НДК

  • 12 октомври 2015 15:39

  • 1060
  • 0
Куклен спектакъл за бебета играят в НДК
© Булфото

Куклен спектакъл за бебета с музика на Димо Стоянов от група P.I.F. играят в НДК актьори от Столичния куклен театър. Премиерните представления на "Усмихни се!" са на 16 и 18 октомври от 11.00 и 16.00 ч. в зала 4, съобщават от екипа.

Мария Банова е автор и режисьор на спектакъла, с който децата опознават света чрез театрална игра. В нея ги въвличат актьорите Ваня Камянска, Диляна Спасова, Стефан Димитров и Стоян Дойчев.

С помощта на "Усмихни се!" най-малките зрители по интерактивен и увлекателен начин ще открият как от водата се ражда музика, какво настроение носи музиката, магията на светлината, обемите и човешкото тяло, играта на цветове и материи.

"На сцената ще има "падове", които издават звуци, когато децата ги настъпят", "разкрива" Димо Стоянов, цитиран от БТА.
"Автор съм на музиката на над 58 представления за деца, но за първи път ми се наложи да пиша музика, която да вдъхновява актьорите до такава степен, че те да вдъхновяват децата", казва музикантът.

"Проектът "Театър за бебета" започна миналата година с "Бебешка пиеса", която продължава да се играе във фоайетата на СКТ. Сега съвместно с НДК решихме вторият спектакъл от този формат да е в една уютна, просторна зала в двореца", отбелязва директорът на театъра Кирякос Аргиропулос.

Той ще се радва, ако "театър" стане първата дума на малките след "мама" и "татко", защото театърът е силно въздействащо изкуство и то трябва да участва в изграждането на детето.

Последвайте канала на

1060 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини