Защо е модерно да се пие колаген

  • 12 октомври 2015 13:43

  • 3527
  • 1
Защо е модерно да се пие колаген
© Gettyimages/Gulliver

Колагенът е основната градивна единица на кожата, съединителната тъкан, ставите, хрущялите, мускулите, костите и кръвоносните съдове.

Той се произвежда от организма ни постоянно, но след 40-ата ни годишнина синтезът му намалява средно с 25%, а след 60-ия юбилей – с цели 50%.

Това е и една от причината за появата на първите признаци на стареенето – отпускане на кожата и тънки бръчици. Ставите от своя страна изтъняват, а хрущялите ни се износват. Не звучи добре, нали?!

Спортуваме редовно, храним се пълноценно и здравословно и смятаме, че можем да си набавим всичко от храната. Да, но не съвсем… Оказва се, че молекулата на колагена е твърде голяма и няма как да се усвои пълноценно от организма посредством храната. Тя трябва да мине през процеса хидролиза, който да я превърне в малки фрагменти, които не само да улеснят усвояването на колагена от организма, но и да спомогнат за самостоятелното му производство.

Защо е модерно да се пие колаген? Защото е модерно да сме естествено красиви, модерно е кожата ни е да е красива и еластична, модерно е да изглеждаме по-млади от възрастта си и разбира се, модерно е да сме здрави и подвижни.

Колагенът има комплексно действие върху кожата, ставите и хрущялите, а комбинацията му с витамини С и Д и микроелементите мед и селен подпомага самостоятелния синтез на колаген от организма, осигурява допълнително антиоксидантна защита, грижа за костите и нормалното функциониране на съединителната тъкан, отговорна за еластичността на кожата и ставите.

Може ли приемането на добавки да бъде стилно и изискано? Разбира се. Когато дневната доза течен колаген е в индивидуално флаконче, което можеш да сложиш в козметичния си несесер при другите продукти за разкрасяване, когато пътуваш да вземеш толкова дози, колкото е престоят ти, когато можеш набързо да го пъхнеш в задния джоб на дънките или пък в дамската чанта. Можеш да го пиеш навсякъде, без риск да си размажеш червилото или пък да ти полепне по пръстите. Индивидуалната доза ти гарантира точното количество приети съставки в дневната доза и не изисква специално съхранение в хладилник.

Аз избрах да съм модерна, а ти?

Последвайте канала на

Novini.bg
3527 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.10.12 | 16:07

1
Съдържа се изключително много - 99% в мъжката сперма!?!?

Добави коментар

Водещи новини