България призната за аутсорсинг дестинация на годината

  • 09 октомври 2015 20:50

  • 2342
  • 0
България призната за аутсорсинг дестинация на годината
© Getty Images/Guliver

България е призната за аутсорсинг дестинация на годината според Европейските аутсорсинг награди за 2015 г., организирани от National Outsourcing Association UK, съобщиха от Българската агенция за инвестиции.

В средата на 2015 г. страната ни е номинирана сред трите най-добри аутсорсинг дестинации, конкурирайки се с Латвия и РЮА.

Аутсорсинг индустрията е един от най-бурно развиващите се сектори в българската икономика през последните години, като все повече международни компании навлизат в страната, отбелязват от Агенцията. Софтуерната индустрия вече формира 1.74 на сто от БВП на страната ни, а за последните 10 години приходите на ИТ компаниите са отбелязали ръст от 600 на сто.

Секторът на информационните и комуникационните технологии и този на аутсорсинг и бизнес услугите са сред основните двигатели за разкриване на нови работни места в страната, като само за последните 12 месеца, до средата на 2015 г., техният брой е 41 000, информират от Агенцията.

България е привлекателна за компаниите с качествените специалисти, езиковите познания, ниските разходи и не на последно място - с членството в ЕС. Все повече компании избират България, най-добрата аутсорсинг дестинация в Европа.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2342 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини