Шефът на Комисията по транспорт: Трябва да сме строги и да върнем дисциплината на пътя

  • 09 октомври 2015 19:16

  • 1609
  • 3
Шефът на Комисията по транспорт: Трябва да сме строги и да върнем дисциплината на пътя
© Булфото

Вчерашната катастрофа в тунела "Витиня" е още едно подсещане, че промените в Закона за движение по пътищата вече трябваше да са се случили.  Продължава негативната тенденция да губим над 700 души годишно във войната по пътищата, над 3000 са ранени. Това каза в предаването "Още от деня" депутатът от Реформаторския блок и председател на Комисията по транспорт Гроздан Караджов.

В продължение на години, заради безнаказаността по отношение на нарушенията на пътя, цареше едно безвремие, добави той. По думите на Караджов след законовите промени нарушителите няма да могат да "изклинчат" от санкциите. Трябва да бъдем строги и да върнем дисциплината. Трябва да има бърз съд и бързо производство, подчерта шефът на транспортната комисия.

Според депутата от левицата и член на Комисията по транспорт Георги Свиленски каквито и законови промени да бъдат направени, те няма да работят, ако няма контрол на пътя. Той обърна внимание върху факта, че в тунела "Витиня" няма нито една монтирана камера. По думите му, ако имаше видеонаблюдение, вероятно жертвите и ранените от вчерашната тежка катастрофа щяха да са по-малко.

Свиленски е категоричен, че управляващите са се бавили в продължение на месеци със законовите промени, а след призива на премиера Борисов да се побърза, промените са написани "за две нощи".

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1609 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2015.10.12 | 01:49

3
Стига с това "трябва". Кога вече ще се казва - ето нашите безкомпромисни мерки.........

2015.10.11 | 10:03

2
А не трябва ли и пътищата да се оправят а не да караме по дупки и да плащаме винетки?

2015.10.09 | 20:59

1
от така поставения въпрос , почва да ме гризе едно съмнение за разлятото масло в тунела , убеден съм че сте крадци и грабители , но ако заради един закон Сте се превърнали в убйци, ще трябва да се въоражаваме

Добави коментар

Водещи новини