Доберман нахапа две деца в Харманли

  • 09 октомври 2015 18:11

  • 2192
  • 3
Доберман нахапа две деца в Харманли
© Getty Images/Guliver (архив)

Изпуснат от стопаните си доберман нахапа жестоко две момчета в Харманли. Децата са се прибирали към домовете си привечер в сряда, когато били нападнати от кучето.

Единият от пострадалите е 13-годишният Ивайло Петков, който е нападнат от животното в гръб. Дълбоките рани от кучешките зъби са навсякъде по ръцете и краката на тийнейджъра.

Родителите на момчетата твърдят, че по техния разказ, доберманът им връхлетял ненадейно без те да го предизвикат или подразнят с действията си, пише "Стандарт".

Само щастливата случайност, че инцидентът е станал в близост до хранителен магазин и кафене, е спасило децата по-сериозни последици. На помощ им се притекъл собственикът на кафенето, който буквално ги е издърпал от захапката на животното, разказаха родителите на Ивайло.

Хора от квартала, където е станало нападението пък твърдят, че са виждали многократно стопаните на добермана да го пускат от каишката, за да тича на свобода.

Още същата вечер песът е бил заловен от служителите на „Общинска охрана" и е прибран в местния приют. От община Харманли също смятат, че кучето е домашен любимец, защото изглеждало перфектно и по всичко си личало, че е добре гледано животно. Собствениците му обаче не са го потърсили до момента.

Полицията също е уведомена за нападението на животното над децата и родителите им ще подадат жалби срещу собственика му.
 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2192 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
kkk

2015.10.12 | 16:17

3
Зоополицията какво ще каже?Само кучето да не е пострадало,че........Жална ви майка ако се е страсирало.
гост

2015.10.12 | 16:17

2
целия народ е осран от горе до долу,няма изключение.

2015.10.12 | 16:13

1
България е зоопарк, в който царуват кучета, котки и цигани, които осират цялата държава с одобрението на господарите си.

Добави коментар

Водещи новини