Разбиха депо за крадени автомобили в Перник

  • 09 октомври 2015 15:19

  • 3497
  • 1
Разбиха депо за крадени автомобили в Перник
©

Разбито е депо за крадени автомобили при съвместна полицейска операция на СДВР и ОДМВР-Перник. Това съобщиха на пресконференция старши комисар Младен Маринов - директор на СДВР и старши комисар Валентин Бучински - директор на ОДМВР-Перник.

Задържани са четирима перничани, двама от които са криминално проявени с условни присъди за наркотични вещества. Наложена им е мярка за задържане от 24 часа с полицейска заповед. Те са арестувани в момент на разглобяване на инкриминиран автомобил. Групата е действала предимно в Перник и София.

Установени са шест откраднати автомобила, като един от тях е от Стара Загора, три са от София и два са Перник. Намерени са 10 двигателя със заличени номера, на които трябва да бъде установен произходът, 10 скоростни кутии също с частично заличени номера, както и редица вещи и части от автомобили. Колите са около 10-годишни.

Схемата на продажби е чрез обяви в интернет, лични връзки с автомонтьори и работилници. Автомобилите са разглобявани на частен адрес в пернишкия квартал "Изток" и в близка горичка.

Продължава работата по документиране на престъпната дейност на групата под ръководството на Районна прокуратура - Перник.

Комисар Младен Маринов коментира, че това е доходен бизнес и много групи започват да се занимават с него, защото търговията е атрактивна, хората търсят резервни части. По думите му това е поредната съвместна акция на територията на Перник, при която служителите на реда се натъкват на такава организация. На територията на София работят освен групи от Перник и такива от Монтана, Пазарджик, Велинград, защото столицата дава висока степен на анонимност, каза Маринов.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3497 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.10.10 | 09:55

1
АВТОКРАДЦИ един ден ще ви хвана и ...........ще ви обеся за ушите.

Добави коментар

Водещи новини