Сотир Цацаров поиска имунитета на още един кандидат-общинар (видео)

  • 09 октомври 2015 14:23

  • 1945
  • 3
Сотир Цацаров поиска имунитета на още един кандидат-общинар (видео)
© Булфото

Главният прокурор Сотир Цацаров внесе искане до Централната избирателна комисия за даване на разрешение кандидат за общински съветник в Плевен Борислав Георгиев да бъде задържан и привлечен като обвиняем за хулиганство, съобщават от прокуратурата.

На 3.10.2015 г. е било организирано събиране на симпатизанти на ФК"Левски" за откриване на фен клуб в град Плевен. След приключване на мероприятието, част от феновете са посетили заведение в града, стопанисвано от Борислав Георгиев, където употребили алкохол. Малко след полунощ на 3-ти срещу 4-ти А. Христов, М. Хиндлиян, М. Пеков, И. Георгиев, Н. Данчев и Борислав Георгиев и други се отправили към друго заведение. Там те взели в пререкания с управителя на клуба, който не ги допуснал, тъй като при предходни подобни събирания феновете извършвали неправомерни действия.

Реакцията на феновете от тази група била нанасяне на множество удари по лицето и тялото на управителя на клуба, счупване на вратите на клуба, както и столове, намиращи се пред него, хвърляне на бутилки и камъни към входовете на клуба и намиращата се до него дискотека. Борислав Георгиев участвал в хулиганската проява, като нанесъл удар с юмрук по лицето на управителя.

На място са пристигнали полицейски служители на ОД МВР Плевен, които въпреки оказаната съпротива срещу тях от футболните фенове, успели да възстановят обществения ред. В хода на разследването е установено, че единият от извършителите на хулиганските действия - Борислав Георгиев е кандидат за общински съветник в Плевен. От деня на регистрацията си като кандидат за общински съветник Георгиев се ползва с имунитет, заради това срещу него не може да бъде възбудено наказателно преследване без разрешение на ЦИК.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1945 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2015.10.12 | 13:40

3
Цаца ров да отнеме имунитета на Сидеров

2015.10.12 | 13:38

2
СИДЕРОВ =ЦАЦАРОВ=ЗАТВОР
DEDO YOTSO

2015.10.09 | 23:43

1
BRAVO SOTİRCHO.ASHKOLSUN.

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини