Цветан Василев: В България олигарсите са в политиката (видео)

  • 09 октомври 2015 08:09

  • 5769
  • 6
Цветан Василев: В България олигарсите са в политиката (видео)
© Булфото/Архив

Ние с Прокофиев изповядваме различни идеали. Неговата роля е да посредничи между държавата и чуждия бизнес, аз бих се срамувал от сделки като приватизацията на БТК и ЕРП-тата. Моят стил е съвсем различен. Виваком беше подарен на една руска банка – ВТБ, каза банкерът Цветан Василев в интервю на Люба Кулезич по ТВ7.

В момента това, което ще се постигне е намаляне на стойността на Виваком и не знам какви активи ще се върнат в банката, категоричен е Василев. Вратата е отворена за влиянието на руски кръгове в България. Борисов пропусна един исторически шанс през есента на 2014 г. Трябваше да оздравим КТБ, категоричен е Василев. Според мен Борисов е бил подведен, допълва той.

Сега се очаква с голям интерес доклада на американската компания, която разследва изчезналите пари, но те ги търсят там, където не трябва да са. Те трябва да ги търсят на друго място, категоричен е Василев.

Дилян Пеевски беше едно необходимо зло за мен. В бизнеса в България има обстоятелства, с които трябва човек да се съобразява, смята банкерът. Пеевски може да не е образован, но не е неук. Аз му помогнах много да се развие, но той не се оказа коректен към мен и аз останах излъган. Нещата с Пеевски се развиваха с години, много са бащите на Пеевски, аз имам своя дял в това, но и Борисов, Цветанов, Доган, царят, категоричен е Василев. Този сплотен екип от бащици се държат взаимно с компромати. Аз си мислих, че обществото ще ме подкрепи, но не се случи така. Знам, че съм допуснал грешки и сега плащам за тези грешки. Не мога да приема, че моите морални ментори са в основата на атаката срещу мен, каза банкерът.

Беше решено господин Цацаров да бъде главен прокурор и той сега се отблагодарява. Със Станишев имахме договорка да оттегли подкрепата си за правителството на Орешарски. Станишев беше оставил Пеевски да се разпорежда с държавата най-безотговорно, категоричен е Василев. Станишев разбра много неща: кадруванията по различни сектори са се случвали само в интерес на Пеевски. Станишев играеше ролята на наивник. Аз не виждам шансове социалистическата партия да излезе от кризата. Те се продадоха на ДПС, категоричен е банкерът.

Аз смятах, че след първото правителство на Борисов не може да бъде по-лошо. Имаше въздействие на бизнес кръг около него, едни ги наричаха котараци, други не знам какви. Това бяха измислени хора, които навредиха на Борисов, което доведе до неефективна икономическа политика. Видях, че след това правителство може да стане и по-лошо, категоричен е Василев.

Имаме обърната пирамида в нашата страна. В основата на държавата е политиката, а не икономиката, а това е най-голямата грешка. Станишев беше маша на Пеевски. Аз съм се виждал с Ахмед Доган. Имам неща, които ще излязат при определени обстоятелства. Доган ми каза, че е късно, а това означава, че съм бил оклеветен, допълни банкерът.

Има политици, които крият че притежават огромни бизнеси и медии. Не е никакъв особен плюс да имаш собственост в медии, защото 100% от тях са губещи. Политиците много желаят да се покажат колко са влиятелни и богати, но те вечно ще са в сянка. Има много неприлично богати политици в политиката ни. Ако има истински олигарси в България, то те са в политиката, категоричен е Василев.

Никога не съм се съмнявал в моралните качества на Николай Бареков. Аз си мислих, че има акъл, но в първия момент, в който го натиснаха той се предаде. Той ненавижда Пеевски, но ме предаде, сега той е политически труп, смята банкерът.

Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г е феномен в българската политическа история. Пътят към падението е много кратък, предупреди Цветан Василев.

Аз съм благодарен на съдбата, че съм останал жив. Ще се боря за правдата за всички, които се бяха доверили на КТБ. Моето желание е да се върна в България, за да докажа, че не съм виновен, завърши интервюто на Кулезич с Цветан Василев.

Последвайте канала на

5769 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2015.12.06 | 20:49

6
От този айдук по-голям наглец няма.

2015.12.06 | 19:45

5
Трябва ли един ръководител да позволи да бъде подвеждан?
Пламен

2015.12.06 | 19:44

4
Така е,олигарсите са управлявали,управляват и ще управляват,докато заспалия народ не бъде събуден от някой на който му пука

2015.12.06 | 19:44

3
Така, току що се събудих възбуден,така екстрадация на ИГРАЧА да каже на народа кои са олигарсите управляващи в противен случаѝ няма да гласувам естественно от моят глас нищо не зависи но на заспалия не му пука
gost

2015.12.06 | 19:42

2
Tova vseki go znae Cvetane,no skoro naroda schte gi izhvarli ot tam i schte im potarsi smetka.
Всъщност

2015.10.09 | 22:03

1
Василев не казва нищо ново, не казва нищо, което да не се вижда, естествено при условие условие да нямаш промит мозък.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини