Уфолози: Извънземните наблюдават Земята (видео)

  • 09 октомври 2015 08:09

  • 10750
  • 5
Уфолози: Извънземните наблюдават Земята (видео)
© Getty Images

Вулканите са любимите места на ловците на извънземни в последните години. А тези дни странни серии от светлини над вулкана Попокатепетъл в Мексико възбуди отново интереса на любителите на конспиративните теории. По думите им, наблюдаваните НЛО са извънземните, които изучават геотермичната активност на Земята, за да разберат как работи тя.

Необичайни кръгови сфери и аномалия с формата на дълга цигара бяха уловени от обективите на камерите Уебкамс Мексико над вулкана Попокатепетъл, съобщава The Express. Светлините са се появили в същия момент, когато вулканът е изхвърлил в атмосферата вулканичен прах и газ.

От Уебкамс Мексико са качили видеото в интернет, което веднага стана хит в социалните мрежи и форумите, посветени на НЛО.

Скептиците обаче твърдят, че светлините, най-вероятно, са изхвърлен във въздуха вулканичен материал или атмосферен феномен.

Според една по-радикална теория, някои учени са на мнение, че материалът, от които са формирани тези НЛО, води до халюцинации, които пък обясняват срещите с извънземните. „Налице е комбинация от геофизични и геопсихологични фактори, които могат да произведат НЛО”, казва Найджъл Уотсън, автор на „НЛО на Първата световна война”, пред DailyMail.com. По думите му, вулканичната активност може да е произвела НЛО, състоящо се от плазма, което свети през нощта и има металически или черен оттенък през деня. „Този вид НЛО създават около себе си електромагнитно поле, което може да инициира подобни на полтъргайст събития и могат да реагират на свидетели по интелигентен и закачлив начин”, добавя специалистът.

Майкъл Персингър, изследовател в сферата на когнитивната невронаука, е експериментирал с възможността електромагнитното поле на НЛО да води до халюцинации или състояние на транс у хората, които се доближат до него. Това би обяснило редицата истории за „извънземните отвличания” и другите странни срещи, които са преживявали очевидците, след като са видели светлини в небето, казва Уотсън.

Последвайте канала на

Novini.bg
10750 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
USFONPROPAGAN

2016.03.06 | 03:35

5
NABLYDAWAT I BOMBIAT POZICIITE NA MINDIL W SYTIA I IRAQ
извънземен

2016.03.06 | 03:35

4
не ни др ем е за ва с!тъ па ци!оп ра вя йт е се са ми.

2016.03.06 | 03:35

3
дете си е изпуснало балоните с хелий докато майка му духа на кварталния мачо

2016.03.06 | 03:35

2
nabludavat na maika vi 6undata ufolozi tapi
Врял и кипял

2016.03.06 | 03:34

1
Метеорит на първата и китайски фенери на втората. Много смешно.

Добави коментар

Водещи новини